Υπέροχα νέα για τους λάτρεις των τυριών: Ο 29ος Παγκόσμιος Διαγωνισμός Τυριού--και όμως υπάρχει--ολοκληρώθηκε και ο νικητής για το 2016 αποφασίστηκε: Πρόκειται για το μπλε τυρί Κraftkar από τη Νορβηγία το οποίο παρασκευάζει η τυροκομική εταιρία Tingvollost. Για την παραγωγή του χρησιμοποιείται γάλα αγελάδας μόνο από την οικογενειακή φάρμα στο χωριό Torjulvågen.
Η επιλογή ήταν δύσκολη, καθώς στην έκθεση παρουσιάστηκαν πάνω από 3.000 τυριά από όλο των κόσμο.
Όπως προαναφέραμε, το βραβείο τελικά απέσπασε ο παραγωγός Tingvollost για το μπλε τυρί του. Πρόκειται για μια μικρή οικογενειακή φάρμα που παράγει περίπου 20 τόνους τυρί ετησίως. Η ονομασία του τυριού kraftkar, σημαίνει: δυνατός άντρας.
Εκατοντάδες κριτές από 26 χώρες συμμετείχαν στον 29ο διαγωνσιμό και δοκίμασαν περισσότερα από 3.000 τυριά από 31 χώρες και αν και η δουλειά τους μπορεί να σας φαίνεται απολαυστική, σίγουρα ήταν πολύ δύσκολη. Αρχικά οι κριτές ομαδοποίησαν τα τυριά και εξέτασαν την υφή, το χρώμα και φυσικά την γεύση.
Την τελική απόφαση πήγε μια σούπερ επιτροπή 16 παγκοσμίως γνωστών ειδικών στα τυριά
Ξέρατε ότι το τυρί είναι τόσο εθιστικό όσο και τα ναρκωτικά;
Σχετικά Θέματα: