Κορμός μωσαϊκό με κουραμπιέδες που περίσσεψαν

 
Αξιοποιήστε τα γλυκά που περίσσεψαν, όπως κουραμπιέδες, μελομακάρονα, κουλουράκια, ή μπισκότα

Ενημερώθηκε: 09/01/22 - 20:05

Κανείς δεν λέει όχι σε σαλάμι σοκολάτας. Είναι εύκολο, είναι γρήγορο, είναι οικονομικό, και λαχταριστό. Αξιοποιήστε τα γλυκά που περίσσεψαν, όπως κουραμπιέδες, μελομακάρονα, κουλουράκια, ή μπισκότα.

Υλικά Συνταγής

• 200 γραμ. κουραμπιέδες (χωρίς την άχνη)
• 125 γραμ. μαλακό βούτυρο (σε θερμοκρασία δωματίου)
• 40 γραμ. κακάο άγλυκο
• 40 γραμ. κονιάκ ή γάλα
• 100 γραμ. λιωμένη σοκολάτα
• 50 γραμ. χοντροκομμένο φυστίκι Αιγίνης
• λίγη άχνη για το τελείωμα

Εκτέλεση

• Με ένα μαχαίρι βγάζουμε την άχνη απο τους κουραμπιέδες.

• Σε ένα μπολ σπάμε με τα χέρια τους κουραμπιέδες σε χοντρά κομμάτια.

• Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά, και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι, μέχρι να ενωθούν τα υλικά και να έχουμε μια ωραία σοκολατένια ζύμη για σαλάμι σοκολάτας.

• Στρώνουμε 2 κομμάτια μεμβράνη στον πάγκο.

• Βάζουμε επάνω τη ζύμη μας και τη ρολάρουμε δίνοντάς της σχήμα από σαλάμι.

• Παγώνουμε στο ψυγείο για μερικές ώρες να σφίξει ή για 1 ώρα στην κατάψυξη.

• Αφαιρούμε την μεμβράνη και κυλάμε το σαλάμι σοκολάτας πάνω στην άχνη, να καλυφτεί καλά με τη ζάχαρη.

• Κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ