Μια πεντανόστιμη συνταγή για την Καθαρά Δευτέρα από τη Σκιάθο, με βάση τα μύδια, τις γαρίδες και το ρύζι, για όσους αγαπούν τα θαλασσινά.
Δείτε λοιπόν πώς θα φτιάξετε καλαμάρια γεμιστά με μύδια, γαρίδες και ρύζι.
ΥΛΙΚΑ
- 1 κιλό μεγάλα καλαμάρια
- ¼ κιλό μύδια
- ¼ κιλό γαρίδες
- ½ κιλό ρύζι καρολίνα
- 4 κρεμμυδάκια φρέσκα
- ½ ματσάκι μαϊντανό
- χυμό από 1 μέτριο λεμόνι
- 1 φλιτζάνι του τσαγιού ούζο
- 200 γρ. Χωριό soft με ελαιόλαδο ή Χωριό βιολογικό soft με ελαιόλαδο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Πλένουμε και καθαρίζουμε τα καλαμάρια κόβοντας τα πλοκάμια από την κουκούλα. Έπειτα ψιλοκόβουμε τα πλοκάμια.
- Πλένουμε τις γαρίδες βγάζοντας τη μαύρη μεμβράνη τους και τις χοντροκόβουμε.
- Πλένουμε και ψιλοκόβουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια.
- Από τα μύδια χρησιμοποιούμε μόνο το εσωτερικό τους.
- Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το Χωριό soft με ελαιόλαδο (ή το Χωριό βιολογικό soft με ελαιόλαδο) να κάψει και σοτάρουμε το κρεμμύδι μέχρι να αποκτήσει χρυσαφί χρώμα.
- Στη συνέχεια προσθέτουμε τις γαρίδες, τα πλοκάμια και το εσωτερικό από τα μύδια. Τα σοτάρουμε για 5 με 10 λεπτά και τα σβήνουμε με το ούζο.
- Προσθέτουμε το λεμόνι, το ρύζι και 1 φλιτζάνι του τσαγιού νερό και τα σιγοβράζουμε μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά.
- Αδειάζουμε τη γέμιση σε ένα μπολ και με αυτή γεμίζουμε τις κουκούλες από τα καλαμάρια τα οποία κλείνουμε με οδοντογλυφίδα (για να μην ξεχειλίσει η γέμιση κατά το ψήσιμο).
- Στρώνουμε τα καλαμάρια σε ένα αντικολλητικό ταψί, βάζουμε λίγο νερό και ψήνουμε σε μέτριο φούρνο για περίπου 25 λεπτά.