Από τους πιο νόστιμους καλοκαιρινούς μεζέδες, το σφουγγάτο είναι και τέλειο χορτοφαγικό πιάτο και είναι η της ημέρας!
Υλικά
Εκτέλεση
Ξεκινάμε το εύκολο σφουγγάτο στο τηγάνι, πλένοντας πρώτα καλά τα κολοκυθολούλουδα. Αφαιρούμε τους στήμονες από μέσα. Αφήνουμε τους ανθούς ολόκληρους σε απορροφητικό χαρτί, να στραγγίσουν καλά.
Κόβουμε τα κολοκυθάκια σε λεπτές φέτες. Ψιλοκόβουμε τα κρεμμύδια.
Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε βαθύ τηγάνι. Σε μέτρια φωτιά σοτάρουμε τους ανθούς, τα κολοκυθάκια και τα φρέσκα κρεμμυδάκια για 3΄-4΄, να μαραθούν ελαφρά.
Σε μπολ χτυπάμε με σύρμα τα αυγά, το γάλα, το αλατοπίπερο και τη φέτα. Περιχύνουμε τα λαχανικά. Σκεπάζουμε το τηγάνι και χαμηλώνουμε τη φωτιά.
Σιγοψήνουμε το σφουγγάτο για λίγα λεπτά, να κάνει σώμα, να σταθεροποιηθεί το αυγό. Αναποδογυρίζουμε από την άλλη πλευρά, να ροδίσει.
Πηγή: