Συνεχίζεται η έρευνα των Αρχών για τη Ρωσίδα κατάσκοπο Ιρίνα Αλεξάντροβνα-Σμίρεβα η οποία κυκλοφορούσε στην Ελλάδα με το όνομα «Μαρία Τσάλλα».
Η Ρωσίδα κατάσκοπος φρόντιζε να κρύβει επιμελώς το πρόσωπό της, με τον Alpha ωστόσο να φέρνει στο φως την φωτογραφία από την ελληνική ταυτότητα που είχε βγάλει.
Σε αυτή διακρίνονται αναλυτικά τα χαρακτηριστικά του προσώπου της με τις Αρχές να ψάχνουν το δίκτυο που τη βοήθησε στην Ελλάδα. Το έγγραφο της ταυτότητάς της, σύμφωνα με πληροφορίες του Alpha, ακυρώθηκε το Σάββατο το πρωί.
Η Ρωσίδα κατάσκοπος με τη βοήθεια ενός δικτύου κατάφερε να «εξαφανίσει» τον θάνατο ενός βρέφους από τα επίσημα αρχεία και πήρε τη θέση του ως Μαρία Τσάλλα.
Η Μαρία Τσάλλα έλαβε την ληξιαρχική πράξη γέννησης από το Μαρούσι. Πηγές από τον Δήμο Αμαρουσίου ανέφεραν. «Την τριετία 2015-18 γίνονταν η ψηφιοποίηση των αρχείων. Αυτό το διάστημα φαίνεται να εκμεταλλεύτηκαν οι επιτήδειοι. Οι αρχές που ερευνούν την υπόθεση ζήτησαν την πλήρη συνεργασία των υπαλλήλων του ληξιαρχείου».
Το ερώτημα είναι γιατί η Ιρίνα Αλεξάντροβνα-Σμίρεβα επέλεξε το Παγκράτι. Πιθανότητα γιατί είναι μια πυκνοκατοικημένη περιοχή, μια ανάσα από την Αθήνα και κοντά σε κυβερνητικά κτίρια. Επιδίωκε ουσιαστικά να χαθεί μέσα στην ανωνυμία.
Σύμφωνα με την Ασφάλεια υπάρχει δίκτυο που την έχει βοηθήσει και όλα δείχνουν ότι συνεργοί της είχαν παρεισφρήσει στο ληξιαρχείο Αμαρουσίου. Γι’ αυτόν τον λόγο η Ασφάλεια ζήτησε τη συνεργασία όλων των υπαλλήλων του ληξιαρχείου Αμαρουσίου προκειμένου να ριχτεί φως στην υπόθεση. Υπάρχει έγγραφο που η Μαρία Τσάλλα, το βρέφος που έχει πεθάνει, εμφανίζεται ζωντανό.
Οι Αρχές εξάλλου, γνωρίζουν και τις επαφές της Ρωσίδας κατασκόπου...Έκανε παρέα με μια Γαλλίδα, με άλλες δύο γυναίκες με ξένη υπηκοότητα και με έναν άνδρα. Οι αρχές, τέλος, προσπαθούν να μάθουν πού και με ποιον τρόπο έκανε κατασκοπία.