Κύκλωμα προστασίας: Στη φυλακή ο «Κρητικός», οι δύο υπαρχηγοί και η 37χρονη αξιωματικός – Ο πολυτελής βίος τους

 
σσσ

Πηγή Φωτογραφίας: EUROKINISSI

Ενημερώθηκε: 16/01/25 - 22:22

Στη φυλακή οδηγήθηκαν τέσσερις από τους 19 συλληφθέντες για το κύκλωμα που «πουλούσε» προστασία σε οίκους ανοχής και λέσχες, καθώς και διέπραττε απάτες σε βάρος του Δημοσίου, έπειτα από μια ανακριτική διαδικασία που διήρκησε δύο μέρες.

Συγκεκριμένα, όπως έχει ήδη γράψει το enikos.gr, από τους 10 που απολογήθηκαν την Πέμπτη (16/01), προφυλακιστέος κρίθηκε μόνο ο φερόμενος ως Β´ υπαρχηγός του κυκλώματος, ενώ οι άλλοι 9 αφέθηκαν ελεύθεροι με τον περιοριστικό όρο της εμφάνισης στο Αστυνομικό Τμήμα και χρηματικές εγγυήσεις από 1.000 έως 5.000 ευρώ.

Αντίστοιχα, από την ομάδα των 9 που οδηγήθηκαν στην Ανακρίτρια Διαφθοράς την Τετάρτη (15/01), προσωρινά κρατούμενοι κρίθηκαν τρεις, μεταξύ των οποίων η 37χρονη αξιωματικός, ο φερόμενος αρχηγός της Οργάνωσης και ο φερόμενος ως πρώτος υπαρχηγός. Οι υπόλοιποι κατηγορούμενοι (3 λογιστές, ένας στενός συνεργάτης και ο οδηγός του φερόμενου αρχηγού καθώς κι ένας υπάλληλος σε εταιρεία του φερόμενου ως δεύτερου υπαρχηγού), αφέθηκαν ελεύθεροι με τον περιοριστικό όρο της εμφάνισης δύο φορές το μήνα στο Αστυνομικό Τμήμα και χρηματικές εγγυήσεις από 2000 έως 5000 ευρώ.

Τι υποστήριξαν στις απολογίες τους οι προφυλακισθέντες

Σύμφωνα με πληροφορίες οι κατηγορούμενοι ενώπιον της ανακρίτριας αρνήθηκαν τον βαθμό εμπλοκής που τους αποδίδεται στην υπόθεση.

Ο φερόμενος ως αρχηγός της Οργάνωσης, ο επονομαζόμενος «Κρητικός», αρνήθηκε ότι έχει τελέσει οποιαδήποτε αξιόποινη πράξη. «Δεν έχω ανάμιξη με εκμετάλλευση οίκων ανοχής ή παράνομων χαρτοπαικτικών λεσχών, ούτε παρείχα ποτέ προστασία σε οποιοδήποτε μαγαζί. Αυτά που βρέθηκαν στο σπίτι μου δεν παραπέμπουν σε αρχηγό εγκληματικής οργάνωσης που ελέγχει 60 εταιρείες».

Την ίδια στιγμή, και η 37χρονη αστυνομικός που φέρεται να έδινε σημαντικές πληροφορίες στον αρχηγό για κινήσεις της υπηρεσίας της αρνήθηκε κάθε εμπλοκή της στην υπόθεση.

Μεταξύ άλλων ισχυρίστηκε, σύμφωνα με πληροφορίες, ότι στο βίντεο που δείχνει τη συνάντησή της με τον φερόμενο αρχηγό του κυκλώματος σε εστιατόριο, το ραντεβού αυτό έγινε προκειμένου να αποσπάσει πληροφορίες για την υπηρεσία της. Προς ενίσχυση τούτου, φέρεται να επικαλέστηκε καταγεγραμμένη κλήση που έκανε λίγα λεπτά μετά τη συνάντηση σε συνάδελφο της και του λέει για «σημαντική πληροφορία» που απέσπασε.

Όσον αφορά στα χρήματα που βρέθηκαν στο σπίτι της υποστήριξε, κατά τις ίδιες πηγές, ότι ανήκουν στο σύντροφό της, ενώ για τις σακούλες με τα ψώνια ισχυρίστηκε ότι ήταν δώρα για τα ανίψια της.

Ο φερόμενος ως πρώτος υπαρχηγός της οργάνωσης, αρνήθηκε επίσης όσα του αποδίδονται. Όπως φέρεται να είπε, λόγω του ότι είναι κουμπάροι με τον δεύτερο υπαρχηγό, είχε αναλάβει μία από τις εταιρείες του που παρείχε ο υπηρεσίες ασφάλειας εξαιτίας και της ιδιότητάς του ως πρώην στρατιωτικού.

Για το πολυτελές αυτοκίνητο που οδηγούσε φέρεται να είπε ότι ανήκε στην εταιρεία ενώ για τα λοιπά έξοδα που εμφανίζονται να κάνει πως αυτά δικαιολογούνται από τη σύνταξη και τον μισθό που λάμβανε.

«Ως γνωστό οι υποθέσεις που καλύπτονται από δημοσιότητα συνοδεύεται από ανάλογη δόση υπερβολής. Αν αφαιρέσουμε την υπερβολή που συνοδεύει και τη συγκεκριμένη υπόθεση θα δείτε ότι δεν υπάρχει τίποτα» ανάφερε ο συνήγορος του, Σπύρος Ρομποτής.

Τέλος, ο φερόμενος ως Β´ υπαρχηγός του κυκλώματος φέρεται να υποστηρίζει ότι είναι επιχειρηματίας που διαθέτει 5 καθ’ όλα νόμιμες εταιρείες που δεν συμμετέχουν σε έκνομες ενέργειες, οι οποίες συναλλάσσονται με άλλες εταιρείες κολοσσούς και έχουν τζίρο εκατομμυρίων ευρώ το χρόνο. «Είμαι οικονομολόγος και παντρεμένος με επιτυχημένη επιχειρηματία, πασίγνωστη στους κοσμικούς κύκλους. Ο υποτιθέμενος πολυτελής βίος μου δικαιολογείται από την πατρική περιουσία και τα εισοδήματα μου».

Για τον συγκεκριμένο κατηγορούμενο, ως ενδεικτικό του πολυτελούς βίου που διήγαγε, αναφέρεται μεταξύ άλλων στη δικογραφία συνομιλία δύο άλλων φερόμενων μελών του κυκλώματος που μιλούν για τα τεράστια ποσά που δαπανούσε σε είδη πολυτελείας για τη σύζυγό του. «…Τώρα, τώρα… πήγαμε, δώσαμε μια χάραξη κάναμε στην κολόνια… γιατί άμα η Λουί Βιτόν δεν είναι χαραγμένη με τα αρχικά της, δε μπορεί. Δε μπορεί να τη βάλει…. Δώσαμε τέσσερα χιλιάρικα για τη ζώνη, εξακόσια ευρώ για τη μάσκα, εξακόσια ευρώ για τη μπλούζα, εφτά κατοστάρικα για τη βιτρίνα, τετρακόσια ευρώ για τη κολόνια. Σ’ τα λέω χοντρικά, ξέρεις, έτσι… Δηλαδή πετάξανε κοντά στα δέκα χιλιάρικα…εφτά χιλιάρικα σου έβαλα εγώ τώρα, μόνο και μόνο για μ…ς….».

Μάλιστα, σύμφωνα με το Mega, o φερόμενος ως B’ υπαρχηγός χρησιμοποιούσε 8 διαφορετικά πολυτελή αυτοκίνητα.

Ο επονομαζόμενος τώρα και ως «άτυπος λογιστής» της Οργάνωσης φέρεται να υποστήριξε ότι παρείχε λογιστικές υπηρεσίες σε δέκα με δεκαπέντε από τις εταιρίες που αναφέρονται στη δικογραφία, ενώ σε τρείς από αυτές ήταν και ο ίδιος μέτοχος. Ισχυρίστηκε δε, σύμφωνα με πληροφορίες, ότι παρέδιδε κατόπιν εντολής του δεύτερου υπαρχηγού, κάρτες τραπεζικών ιδρυμάτων, που ανήκαν σε τρίτα πρόσωπα, σε άτομο της ασφάλειας του κτιρίου προκειμένου να προβεί σε αναλήψεις μετρητών που κυμαίνονταν από τριάντα έως σαράντα χιλιάδες ευρώ την ημέρα. Τα χρήματα αυτά , σύμφωνα με τον κατηγορούμενο, συγκεντρώνονταν στο χρηματοκιβώτιο που βρισκόταν στο γραφείο του δεύτερου υπαρχηγού χωρίς οποίος να γνωρίζει πού κατέληγαν στη συνέχεια.

Τις κατηγορίες αρνούνται και οι υπόλοιποι κατηγορούμενοι. Συγκεκριμένα, ο 27χρονος ειδικός φρουρός που αναφέρεται ως συνοδός του φερόμενου α’ υπαρχηγού, υποστήριξε πως το μόνο που έκανε ήταν να τον συνοδεύει από το σπίτι στο γραφείο του χωρίς να γνωρίζει κάτι για παράνομες δραστηριότητες.

Από την πλευρά του ο ειδικός φρουρός που φαίνεται να «μάζευε» το παράνομο χρήμα από ΑΤΜ, υποστήριξε ότι ο λογιστής της Οργάνωσης του έδωσε 3-4 φορές τραπεζικές κάρτες κι αυτός στο πλαίσιο της εργασίας του εκεί, την οποία είχε για να συμπληρώνει το εισόδημά του, έκανε αναλήψεις συνολικού ποσού περίπου 10.000 ευρώ χωρίς να γνωρίζει ότι δεν ήταν νόμιμα τα χρήματα.

Άγνοια για οτιδήποτε παράνομο δήλωσε και 57χρονος που φέρεται ως «μπροστινός» σε εταιρείες του κυκλώματος. Όπως είπε, θεωρούσε ότι οι συγκεκριμένες εταιρείες ήταν νόμιμες και πως άρχισε να υποψιάζεται ότι κάτι δεν πάει καλά όταν η ΑΑΔΕ επέβαλε πρόστιμο 600.000 ευρώ.

Πηγή: enikos.gr

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ