Αύριο Δευτέρα αναμένεται η απόφαση για την προσωρινή επιμέλεια της μόλις 11 μηνών Λυδίας με την οικογένεια της Καρολάιν να ζητά την αποκλειστική επιμέλεια ενώ οικογένεια του δολοφόνου Μπάμπη Αναγνωστόπουλου διεκδικεί συνεπιμέλεια.
Την ίδια ώρα ο δολοφόνος της 20χρονης συζύγου του, ζήτησε στη φυλακή να ξεκινήσει άμεσα να εργάζεται και τηλεφωνεί διαρκώς στους δικούς του.
Σε βίντεο που έδωσε στη δημοσιότητα η ΕΡΤ, ο 33χρονος πιλότος, τελείως ανέκφραστος, μόλις έχει τελειώσει το τηλεφώνημά του από καρτοτηλέφωνο που βρίσκεται στην ΣΤ' πτέρυγα των φυλακών Κορυδαλλού και φαίνεται να κατεβάζει το ακουστικό και να επιστρέφει στο κελί του. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος τηλεφωνεί διαρκώς στους γονείς του και τον δικηγόρο του.
Η επιμέλεια της Λυδίας
. Ο ψυχίατρος Δημήτρης Σούρας και ο δικηγόρος Σπύρος Δημητρίου μιλούν στο «MEGA Σαββατοκύριακο».
Μετά το σοκ της δολοφονίας στο σπίτι στα Γλυκά Νερά και της απώλειας της μητέρας του, η 11 μηνών Λυδία χρειάζεται ένα πλέγμα ασφάλειας και προστασίας. Σε αυτό συγκλίνουν οι ειδικοί που επιμένουν ότι προτεραιότητα θα πρέπει να είναι το καλύτερο για το μέλλον αυτού του παιδιού.
Από τη μια πλευρά η οικογένεια της Κάρολαιν ζητά αποκλειστική επιμέλεια και από την άλλη οι γονείς του συζυγοκτόνου ζητούν από κοινού ανατροφή. Η απόφαση για την προσωρινή επιμέλεια αναμένεται αύριο Δευτέρα από τις αρμόδιες αρχές.
Σύμφωνα με τον δικηγόρο Σπύρο Δημητρίου που μίλησε στο Mega, «οι συνθήκες του εγκλήματος και η επιμέλεια δεν πρέπει να συγχέονται. Υπάρχουν πολλές περιπτώσεις που δεν υπάρχει κανείς να αναλάβει την επιμέλεια».
Από πλευράς του ο ψυχίατρος Δημήτρης Σούρας είπε: «Εξετάζουμε τις συνθήκες που θα μεγαλώσει το παιδί. Πρέπει να κρίνουμε ποιοι είναι αυτοί που θα πάρουν το παιδί. Η Αλόννησος είναι ένα μικρό νησί κι αν οι γονείς της Καρολάιν μπορούν να μεγάλωσουν το παιδί, θα πρέπει να πάει εκεί. Η συνεπιμέλεια είναι λάθος. Το παιδί θα αποδιοργανωθεί, δεν θα έχει μια βάση».
Ο κ. Σούρας έκανε λόγο για «ένα φρικιαστικό έγκλημα που δεν έχουμε ξαναδει». Και τόνισε πως υπάρχει ένα τρίπτυχο. «Έχουμε να κάνουμε με έναν ‘ήρωα του κακού’, έναν κτηνάνθρωπο.». Εξήγησε ότι η λέξει χρησιμοποιείται για «να εξηγηγηθεί η αντικοινωνική ή ψυχοπαθητική διαταραχή προσωπικότητας. Δηλαδή ένας άνθρωπος που διαμορφώνεται ως εν δυνάμει δολοφόνος που σημάδια υπάρχουν στην εφηβική και μετέπειτα ηλικία. Ένας άνθρωπος χωρίς συναισθήματα κι ενοχές. Αυτός ο άνθρωπος μπορεί να φτάσει ως τον φόνο. Κατόρθωσε να παραπλανήσει λιγάκι. Δεν ήταν ένας ‘κανονικός παραβατικός’.»
«Νόμισε ότι προετοίμασε το τέλειο έγκλημα. Κι έκανε αυτό που κάνει ο δολοφόνος, σκότωσε, βεβήλωσε, ύβρισε, δημιούργησε και προσπάθησε να παραπλανήσει τους πάντες. Κι άρχισε να παίζει σαν ένας πραγματικός ασυναισθηματικός άνθρωπος με τα ΜΜΕ. Ένας πραγματικός δολοφόνος. Έχουμε μπροστά μας έναν αντικοινωνικό άνθρωπο, έναν ‘ήρωα του κακού’. Να συζητήσουμε για να προφυλαχθούμε», σημείωσε.
Ο κ. Δημητρίου διαφώνησε ότι το έγκλημα στα Γλυκά Νερά είναι από τα ειδεχθέστερα που έχουμε δει στη χώρα. «Μετά από λίγα χρόνια έχει ενδιαφέρον η αντιμετώπιση των ανθρώπων από τον κόσμο και τη Δικαιοσύνη. Το εφετείο είναι ένας βαθμός που αργεί πολύ. Τώρα ο δράστης είναι προφυλακιστέος, η δίκη θα γίνει σε 1,5 χρόνο και το εφετείο σε 4 χρόνια.»
«Η ηρωοποίηση του κακού είναι συχνό φαινόμενο», υπογράμμισε. Με τον κ. Σούρα να προσθέτει πως, «στο τρίπτυχο, το νούμερο δύο, είναι το ‘φαινόμενο του καμμένου κέικ”. Το κέικ είναι κάρβουνο και μερικοί βάζουν άχνη ζάχαρη για να το πουλήσουν. Είδαμε ανθρώπους να παίρνουν αυτό το έγκλημα και να προσπαθούν να δώσουν εκλαϊκευμένα στοιχεία και να το πουλήσουν. Αν ο δολοφόνος είχε μια τρίτη ζωή, ο τρόπος που σκότωσε τη γυναίκα του αλλάζει;», διερωτήθηκε.
«Το τρίτο είναι οι κυρίες που μιλούσαν για να έναν άλλο δολοφόνο, άλλο άνθρωπο. Αν δεν έχεις δει δολοφόνο, αν δεν έχεις πάει σε δικαστήρια, φυλακές με ποιο δικαίωμα βγαίνεις στην τηλεόραση και μιλάς;», πρόσθεσε.
«Οι άνθρωποι που γοητεύονται από τέτοιου είδους προσωπικότητες», ανέφερε ο κ. Δημητρίου. «Έχουμε δει ανθρώπους να βρίσκουν γυναίκες μέσα από τη φυλακή, μέσω ερωτικών γραμμάτων».