«Δέντρο των Ψυχών - Η Αρχή»: Tα αποκαλυπτήρια του μνημείου στην Αθήνα για τα 57 θύματα των Τεμπών

 
«Δέντρο των Ψυχών - Η Αρχή»: Tα αποκαλυπτήρια του μνημείου στην Αθήνα για τα 57 θύματα των Τεμπών

Πηγή Φωτογραφίας: ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI

Ενημερώθηκε: 01/03/25 - 18:37

Πραγματοποιήθηκαν σήμερα, Παρασκευή (28/2), τα αποκαλυπτήρια του Μνημείου «το Δέντρο των Ψυχών -Η Αρχή» εις μνήμην των θυμάτων της σιδηροδρομικής τραγωδίας των Τεμπών.

Το μνημείο έχει στηθεί στο πάρκο Ερμού και Πειραιώς, απέναντι από την Τεχνόπολη. Πρόκειται για ένα σιδερένιο γλυπτό με 57 ρίζες πλεγμένες, 57 κλαδιά με παρακλάδια που καταλήγουν σε 57 πουλιά με χαραγμένα τα ονόματα των 57 θυμάτων της τραγωδίας στα Τέμπη.

Το Μνημείο εμπνεύστηκε η καλλιτέχνης Μαρία Μανδάκη ενώ η αρχική ιδέα και η υλοποίησή των είναι του Γιώργου και Γιάννη Σαντεξή (Δια Πυρός και Σιδήρου Ι.Κ.Ε).

Η τελετή των αποκαλυπτηρίων έγινε παρουσία των καλλιτεχνών, συγγενών των θυμάτων, πολιτών και του Δημάρχου Αθηναίων, Χάρη Δούκα.

Πηγή: enikos.gr

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ