Στη δημοσιότητα δίνει η αμερικανική κυβέρνηση την ατζέντα του Έπσταϊν - «Αρρωστημένο υλικό»

 
φφφ

Ενημερώθηκε: 27/02/25 - 21:05

Το υπουργείο Δικαιοσύνης στις ΗΠΑ αναμένεται να δώσει στη δημοσιότητα ακόμη και μέσα στην ημέρα φακέλους που σχετίζονται με τον καταδικασμένο για σεξουαλικά εγκλήματα Τζέφρι Έπσταϊν, με την υπουργό Παμ Μπόντι να προϊδεάζει ότι «οι λεπτομέρειες είναι πολύ αρρωστημένες».

Στην πράξη, πρόκειται για το «πελατολόγιο» του παιδόφιλου Έπσταϊν που είχε διασυνδέσεις με υψηλά ονόματα στις ΗΠΑ και την Ευρώπη. Μαζί με πολλούς από αυτούς ο Επστάιν είχε πετάξει με το ιδιωτικό του αεροσκάφος στο νησί που είχε στην κατοχή του στην Καραϊβική.

Στο υλικό που θα δοθεί στη δημοσιότητα περιλαμβάνονται η ατζέντα του Έπσταϊν, ημερολόγια πτήσεων, ονόματα και άλλες πληροφορίες. Η υπουργός είπε ότι υπάρχουν στοιχεία για πάνω από 250 θύματα, αριθμός που, όπως δήλωσε, «θα σας κάνει να αρρωστήσετε».

Είναι πιθανό να δοθεί στη δημοσιότητα υλικό και σε δεύτερο χρόνο – αυτό τουλάχιστον μοιάζει να υπονοεί ένας φάκελος που κρατούσε αξιωματούχος στον Λευκό Οίκο.

Η New York Post αναφέρει ότι θα δοθούν στη δημοσιότητα ονόματα, αλλά χωρίς περισσότερες λεπτομέρειες.

Είναι γνωστό ότι ο Ντόναλντ Τραμπ, ο πρίγκιπας Ανδρέας ο πρώην πρόεδρος Μπιλ Κλίντον αλλά και ο Μπιλ Γκέιτς είναι ανάμεσα στα πρόσωπα που σχετίζονταν με τον Έπσταϊν.

Ειδικά για τον Τραμπ, τα ημερολόγια πτήσεων δείχνουν ότι ταξίδευε πολλές φορές με το προσωπικό αεροσκάφος του Έπσταϊν, που αποκαλούσαν «Lolita Express». Μαζί του ήταν και η τότε σύζυγός του Μάρλα Μέιπλς και δύο από τα παιδιά του, ο Έρικ και η Τίφανι.

Ο Τραμπ και ο Έπσταϊν, σύμφωνα με πληροφορίες, τσακώθηκαν τη δεκαετία του ‘90 για κάποια επιχειρηματική διαφορά, πολλά χρόνια πριν συλληφθεί ο Επστάιν.

Είναι ακόμη γνωστό από καιρό ότι το ίδιο αεροσκάφος μετέφερε νέες γυναίκες από τη Νέα Υόρκη στην κατοικία του Έπσταϊν στο Παλμ Μπιτς της Φλόριντας. Κάποια από τα σεξουαλικά εγκλήματα έλαβαν χώρα στο αεροσκάφος.

Η υπουργός Δικαιοσύνης είχε πει ότι ο Μπιλ Κλίντον είχε ταξιδέψει και αυτός με το εν λόγω αεροσκάφος, κάτι που ο πρώην πρόεδρος έχει αρνηθεί.

Πιέσεις να δημοσιευτεί το υλικό

Η Μπόντι είχε αντιμετωπίσει όλο και μεγαλύτερες πιέσεις τόσο από τους Ρεπουμπλικανούς όσο και από τους Δημοκρατικούς να δώσει στη δημοσιότητα το υλικό του δισεκατομμυριούχου που έβαλε τέλος στη ζωή του μέσα σε φυλακή στη Νέα Υόρκη.

Βουλευτής των Ρεπουμπλικάνων είχε καλέσει μάλιστα την κυβέρνηση να δώσει στη δημοσιότητα και υλικό που σχετίζεται με την επίθεση στο Λας Βέγκας το 2017, όταν ένοπλος άνοιξε πυρ σε πλήθος που παρακολουθούσε συναυλία αφήνοντας 60 νεκρούς και τραυματίζοντας εκατοντάδες άλλους.

Υπενθυμίζεται ότι ο Ντόναλντ Τραμπ είχε υποσχεθεί να αποχαρακτηρίσει μεγάλο αριθμό εγγράφων σχετικά με τη δολοφονία του πρώην προέδρου Τζον Φ. Κένεντι.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ