Σουηδός επιστήμονας σε συνέδριο στη Στοκχόλμη τάχθηκε υπέρ της κατανάλωσης ανθρώπινου κρέατος για την καταπολέμηση της υπερθέρμανσης του πλανήτη!!!
Ο Magnus Soderlund, καθηγητής και ερευνητής στη Σχολή Οικονομικών Επιστημών της Στοκχόλμης, στην ομιλία του με τίτλο «Μπορείς να φανταστείς να τρως ανθρώπινη σάρκα;», να «συνηθίσουμε να τρώμε τροφές που συνήθως δεν τρώμε, όπως π.χ. ανθρώπινη σάρκα από πτώματα», για να δημιουργήσουμε ένα βιώσιμο μέλλον τροφίμων.
Εάν το κύριο εμπόδιο σε αυτήν την πρόταση είναι το ταμπού του κανιβαλισμού και το γεγονός ότι οι περισσότεροι άνθρωποι διστάζουν να φάνε ανθρώπινη σάρκα, πρόσθεσε, αυτό θα μπορούσε να ξεπεραστεί «ξεκινώντας με το να πείσεις να το γευτείς.
Πριν το ανθρώπινο κρέας γίνει η επόμενη τάση στη μαγειρική, η ιστορία δείχνει ότι υπήρχαν πιθανοί κίνδυνοι για την υγεία.
Όπως θυμάται η New York Post , στα μέσα του 20ου αιώνα, η ιατρική άρχισε να ενδιαφέρεται για μια νέα ασθένεια που ανακαλύφθηκε στην Παπούα Νέα Γουινέα σε μια κανιβαλιστική φυλή αυτόχθονων, που ονομαζόταν kuru. Μεταξύ 1950 και 1965, αυτή η εκφυλιστική ασθένεια του νευρικού συστήματος σκότωσε περίπου 2.500 μέλη αυτής της φυλής.
Η αιτία αυτής της επιδημίας; Μια μολυσματική πρωτεΐνη που βρίσκεται στον ανθρώπινο εγκεφαλικό ιστό. Πράγματι, οι ανθρωποφαγικές νεκρικές τελετές της φυλής οδήγησαν γυναίκες και παιδιά να καταναλώσουν τα σώματα του νεκρού, συμπεριλαμβανομένου του εγκεφάλου και του κεντρικού νευρικού συστήματος.
cnews.fr