Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή επιλέγει την Naval Group Belgium για να ηγηθεί του έργου E=MCM

 
naval

Ενημερώθηκε: 07/06/24 - 17:52

Μετά τις εργασίες που πραγματοποιήθηκαν ως μέρος του έργου MIRICLE *, το οποίο ολοκληρώθηκε με επιτυχία στα τέλη του 2023, 21 Ευρωπαίοι εταίροι θα συνεργαστούν στην κοινοπραξία για να επιτύχουν μια ευρωπαϊκή κυρίαρχη ικανότητα στον μελλοντικό ναρκοπολέμο.

Καθώς η απειλή των θαλάσσιων ναρκών είναι πραγματικότητα τόσο για τον πολιτικό όσο και για τον στρατιωτικό ναυτικό τομέα, το Ευρωπαϊκό Ναυτικό ενισχύει τις ικανότητές του να αντιμετωπίσει αποτελεσματικά αυτές τις απειλές σε ζώνες ευρέος θαλάσσιου φάσματος. Στο πλαίσιο αυτό, το έργο E=MCM έχει υποβληθεί στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, στο πλαίσιο πρόσκλησης για το 2023 του Ευρωπαϊκού Ταμείου Άμυνας. Τώρα επιλεγμένο, το E=MCM θα ξεκινήσει το τελευταίο τρίμηνο του 2024 για να συνεχίσει το έργο που ξεκίνησε για την επόμενη γενιά λύσεων αντιμέτρων «made in Europe» και να βοηθήσει στην υποστήριξη της ευρωπαϊκής ναυτικής κοινότητας.

Με βάση τα αποτελέσματα που επιτεύχθηκαν στο πλαίσιο του έργου MIRICLE, στόχος του οποίου ήταν να δημιουργηθούν οι πλατφόρμες MCM επόμενης γενιάς και οι τεχνολογίες εργαλειοθήκης για βελτιωμένες λειτουργίες MCM, το έργο European Extended Mine Countermeasures (E=MCM) στοχεύει να κλείσει τα αναπτυξιακά κενά για τις δυνατότητες της νέας γενιάς εργαλειοθήκης για την παροχή καλύτερων, ταχύτερων, ασφαλέστερων και πιο ανθεκτικών λειτουργιών MCM. Στοχεύει στο σχεδιασμό, την προτυποποίηση και την επίδειξη μιας ενιαίας αρχιτεκτονικής συστήματος συστημάτων με κλιμακούμενες μη επανδρωμένες αυτόνομες εργαλειοθήκες καθώς και έξυπνες πλατφόρμες και εργαλεία υποστήριξης αποφάσεων για μέτρα αντιμετώπισης ναρκών (MCM), για την αντιμετώπιση των απειλών παρασυρόμενων, προσδεμένων και θαμμένων ορυχεία.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή επιλέγει την κοινοπραξία υπό την ηγεσία της Naval Group Belgium για το έργο European Extended Mine Countermeasures (E=MCM)

Στόχος του E=MCM είναι να παραδώσει νέα πρωτότυπα δυνατοτήτων MCM έτοιμα για εκβιομηχάνιση στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Η κοινοπραξία του έργου E=MCM αποτελείται από 21 δικαιούχους από 11 ευρωπαϊκές χώρες:

ΝΑΥΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΒΕΛΓΙΟΥ
NAVAL GROUP SA (Γαλλία)
EXAIL ROBOTICS SAS (Γαλλία)
EXAIL ROBOTICS ΒΕΛΓΙΟ (Βέλγιο)
THALES DMS (Γαλλία)
ΟΛΛΑΝΔΙΚΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ VOOR TOEGEPAST NATUURWETENSCHAPPELIJK ONDERZOEK (Ολλανδία)
ELWAVE SAS (Γαλλία)
OFFICE NATIONAL D'ETUDES ET DE RECHERCHES (Γαλλία)
VLAAMS INSTITUUT VOOR DE ZEE (Βέλγιο)
AGENŢIA DE CERCETARE PENTRU TEHNICĂ ŞI TEHNOLOGII ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΣ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΕΣ ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ (MINISTERUL APARARII NATIONALE) (Ρουμανία)
DOTOCEAN NV (Βέλγιο)
SISTRADE SOFTWARE CONSULTING SA (Πορτογαλία)
BELSS LTD (Λετονία)
SPACE APPLICATIONS SERVICES NV (Βέλγιο)
TERRA SPATIUM SA (Ελλάδα)
SOCIEDAD ANÓNIMA DE ELECTRÓNICA SUBMARINA SME (Ισπανία)
SAAB KOCKUMS AB (Σουηδία)
NAVANTIA (Ισπανία)
Ινστιτούτο Προηγμένης Τεχνολογίας της Βαλτικής (Λιθουανία)
ATLAS (Γερμανία)
ROYAL IHC (Ολλανδία)

  • Το έργο MIRICLE (Mine RIsk Clearance for Europe) που ξεκίνησε τον Δεκέμβριο του 2021, ήταν μια 24μηνη συλλογική προσπάθεια που πραγματοποιήθηκε από μια ευρωπαϊκή κοινοπραξία υπό την ηγεσία της Naval Group Belgium και με χορηγία τόσο από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή όσο και από τα Υπουργεία Άμυνας των χωρών που συμμετέχουν. .

Με πληροφορίες από:navalnews.com

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ