Axios: Δεύτερος γύρος συνομιλιών ΗΠΑ- Ιράν αναμένεται στη Ρώμη το Σάββατο (19/4)

 
ddd

Πηγή Φωτογραφίας: ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΡΧΕΙΟΥ

Ενημερώθηκε: 14/04/25 - 12:07

Δύο ενημερωμένες πηγές δήλωσαν στην αμερικανική ιστοσελίδα Axios, ότι ο δεύτερος γύρος των συνομιλιών μεταξύ των Ηνωμένων Πολιτειών και του Ιράν για το πυρηνικό πρόγραμμα της Τεχεράνης, αναμένεται να διεξαχθεί στη Ρώμη το επόμενο Σάββατο (19/4).

To Axios σημείωσε ότι «η κυβέρνηση του προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ είναι ικανοποιημένη από τον πρώτο γύρο συνομιλιών στο Σουλτανάτο του Ομάν, ο οποίος προχώρησε σύμφωνα με το σχέδιο και πέτυχε τον στόχο της να αλλάξει τη μορφή των συνομιλιών από έμμεσες συνομιλίες μέσω ενδιάμεσων σε απευθείας συνομιλίες. Η έκθεση εξήγησε ότι «η κυβέρνηση Τραμπ θέλει να είναι αυτή και η μορφή των συνομιλιών στη Ρώμη, τόπο συνάντησης που προτάθηκε από την αμερικανική πλευρά».

Πηγή που γνωρίζει το θέμα είπε στον ιστότοπο ότι «οι δύο κύριοι διαπραγματευτές, ο Στιβ Γουίτκοφ, απεσταλμένος του αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ και ο επικεφαλής της ιρανικής διπλωματίας Αμπάς Αραγτσί, μίλησαν για περίπου 45 λεπτά το Σάββατο (12/4), χρόνο μεγαλύτερο από αυτόν που έχει δημοσιοποιηθεί». Η πηγή περιέγραψε τη συνομιλία σε υψηλό επίπεδο μεταξύ Αμερικανών και Ιρανών αξιωματούχων τα τελευταία οκτώ χρόνια, ως «ουσιαστική, σοβαρή και εξαιρετική».

Πηγή: ertnews.gr

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ