Ο υπουργός Εσωτερικών της Ιταλίας Ματέο Σαλβίνι με μια ανάρτησή του στο twitter είπε αυτό που θα έπερεπε να πεί κάποιος Έλληνας πολιτικός από την κυβέρνηση ή την αντιπολίτευση για τον βανδαλισμό στο σύμβολο της χριστιανικής πίστης, τον Σταυρό, στην Λέσβο.
«Ο σταυρός ενοχλεί τους μετανάστες, δεν αρέσει στις ΜΚΟ και τον ρίχνουν! Τι ηλιθιότητα! Μια κοινωνία που προσβάλλει τις ρίζες της είναι μια κοινωνία χωρίς μέλλον. Ελπίζω οι κάτοικοι του τόπου να ξαναστήσουν αυτόν τον υπέροχο σταυρό στην κορυφή πάνω από τη θάλασσα, ώστε να δηλώνει σε όποιον έρχεται ότι εδώ είμαστε Ευρώπη» έγραψε στο twitter ο Ιταλός υπουργός Εσωτερικών και γραμματέας της Λέγκας.
Ο Ματέο Σαλβίνι πήρε θέση για το ζήτημα που απασχόλησε πριν από λίγες μέρες την ελληνική κοινωνία: το γκρέμισμα του τσιμεντένιου Σταυρού κάτω από το Κάστρο, στην περιοχή Απελή, σε παραλιακό σημείο της Λέσβου, επειδή «ενοχλούσε» ΜΚΟ και μετανάστες. Ο λευκός τσιμεντένιος σταυρός είχε ανεγερθει, στις αρχές Σεπτεμβρίου.
Μερικές μέρες αργότερα μία από τις ΜΚΟ που δραστηριοποιούνται στη Λέσβο έστειλε στον λιμενάρχη Μυτιλήνης και στον δήμαρχο Λέσβου μία επιστολή, σύμφωνα με την οποία ο σταυρός τοποθετήθηκε από αγνώστους ώστε να αποτρέπονται αλλόθρησκοι να προσέρχονται για κολύμβηση.
Κυρίως προσβλητική
Οπως ανέφερε στην επιστολή της η ελληνική ΜΚΟ, «η πράξη αυτή είναι παράνομη, αντιαισθητική (θυμίζει τάφο), αλλά κυρίως προσβλητική για το σύμβολο του χριστιανισμού, σύμβολο αγάπης και θυσίας και όχι ρατσισμού και μισαλλοδοξίας».
Κλείνοντας την επιστολή, η ΜΚΟ ζητούσε από τον λιμενάρχη και τον δήμαρχο «να αποκατασταθεί η αυθαιρεσία και η ακαταλληλότητα ύπαρξης θρησκευτικού συμβόλου σε χώρο λουομένων και η μετατροπή του σε εργαλείο επίδοξων σταυροφόρων».
Λίγες μέρες αργότερα ο σταυρός επανατοποθετήθηκε από μερίδα κατοίκων, κάποιοι εκ των οποίων δήλωσαν οργισμένοι και προσβεβλημένοι με τον βανδαλισμό. Σε κάθε περίπτωση, παρά τις αντιδράσεις που προκάλεσε σε κάποιους, ο σταυρός επανατοποθετήθηκε. Δυστυχώς χρειάστηκε να είναι ο Σαλβίνι αυτός που επισήμανε την αξία της εθνικής και θρησκευτικής συνείδησης στους ντόπιους.
ΠΗΓΗ: Εφημερίδα «Δημοκρατία»