Εδώ και πάνω από δύο δεκαετίες πιστεύεται ότι ο συνδυασμός μελιού και κανέλας έχει σημαντικά οφέλη για την υγεία.
Η κανέλα χρησιμοποιείται εδώ και πάνω από 2.000 χρόνια στην κινεζική ιατρική, ενώ και το μέλι έχει σημαντικά οφέλη για την υγεία.
Έχει αποδειχθεί ότι η κανέλλα συμβάλλει στη διαχείριση των προβλημάτων του πεπτικού, των πόνων της περιόδου και των πόνων των αρθρώσεων, λόγω της κινναμαλδεΰδης, μιας ένωσης που μειώνει το πρήξιμο και δίνει στην κανέλλα τη χαρακτηριστική γεύση και το άρωμά της.
Το μέλι μειώνει το οίδημα και είναι πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά όπως αμινοξέα, βιταμίνες C και B6, ασβέστιο, μαγνήσιο, φώσφορο, κάλιο και ψευδάργυρο.
Οι λόγοι που τα δύο αυτά συστατικά είναι τόσο σημαντικά για το σώμα αφορούν τον έλεγχο του πρηξίματος, την καταπολέμηση των ελεύθερων ριζών και την ενίσχυση του ανοσοποιητικού.
Αλείφοντας στο ψωμί αντί για μαρμελάδα, μέλι και κανέλα στο πρωινό, οδηγούμαστε σταδιακά σε μείωση της χοληστερόλης, διατήρηση της καλής υγείας των αρτηριών και συνεπώς σημαντική μείωση του κινδύνου εμφάνισης καρδιαγγειακών παθήσεων.Δυο κουταλιές της σούπας μέλι με ένα κουταλάκι του γλυκού κανέλα σε ένα ποτήρι ζεστό νερό πρωί και βράδυ θα βοηθήσουν να αντιμετωπιστεί η χρόνια αρθρίτιδα ενώ η παρατεταμένη κατανάλωση αυτού του ροφήματος θα αυξήσει την αντικαρκινική άμυνα του οργανισμού.Πίνοντας καθημερινά ένα ποτήρι χλιαρό νερό στο οποίο έχουμε ανακατέψει δύο κουταλιές της σούπας κανέλα και μια κουταλιά της σούπας κανέλα, θα απαλλαγούμε από τα βακτήρια που προκαλούν λοιμώξεις στην χοληδόχο κύστη.
Η συχνή κατανάλωση ενός μεγάλου φλιτζανιού με τσάι στο οποίο έχουμε ανακατέψει δύο κουταλιές της σούπας μέλι και τρείς κουταλιές της σούπας κανέλα, θα μειώσουμε εντυπωσιακά τα επίπεδα χοληστερόλης στο αίμα, σε σύντομο χρονικό διάστημα.Μία κουταλιά της σούπας μέλι σε συνδυασμό με ¼ της κουταλιάς της σούπας κανέλα για τρείς συνεχόμενες μέρες θα θεραπεύσουν το κρυολόγημα και τον χρόνιο βήχα.Χρόνιοι στομαχικοί πόνοι, ακόμη και έλκη μπορούν να ανακουφιστούν αλλά και να θεραπευτούν με τακτική πρόσληψη του συνδυασμού μελιού με κανέλα.
Η συχνή κατανάλωση μελιού με κανέλα σε σκόνη ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα του οργανισμού καταπολεμώντας τους ιούς και τα βακτήρια.Τα φυσικά συστατικά του μελιού προστατεύουν αποτελεσματικά από την γρίπη.
Στην προσπάθεια απώλειας βάρους, ο συνδυασμός μελιού και κανέλας σε ένα ποτήρι βραστό νερό πρωί με άδειο στομάχι, μπορεί να δώσει σημαντικά αποτελέσματα.Ξεπλένοντας το στόμα μας με ένα διάλυμα μελιού και κανέλας σε ζεστό νερό κάθε πρωί, διατηρούμε την αναπνοή μας φρέσκια όλη μέρα.
Πηγή: Onmed