Δεν είχαμε αμφιβολία περί αυτού, αλλά είναι καλό -μερικές φορές- να επαναλαμβανόμαστε για να μην ξεχνάμε και βεβαίως, για να μην παραμυθιαζόμαστε ότι μετά τις τουρκικές εκλογές θα συνεχιστεί η διαδικασία της «ομαλοποίησης» των ελληνοτουρκικών σχέσεων.
Ναι, είναι γεγονός πως μετά τους σεισμούς, έχουν εξαφανιστεί οι υπερπτήσεις και οι υπόλοιπες τουρκικές προκλήσεις, που μονίμως σκόπευαν σε μία σειρά νησιών του Αιγαίου Πελάγους, τα οποία είναι πέρα για πέρα ελληνικά.
Πρόκειται για γεγονός αδιαμφισβήτητο ακόμα και από τους γονυπετείς συμμάχους της Ελλάδας κυρίως στις Βρυξέλλες (όπου βρίσκονται τα γραφεία του ΝΑΤΟ και της Ευρωπαϊκής Ένωσης). Αναφορικά με τους Αμερικανούς, αυτοί καμώνονται πως δεν γνωρίζουν.
Έχουμε να κάνουμε με ένα σοβαρό λάθος. Συμφωνούμε με τον πρέσβη των ΗΠΑ, Τζόρτζ Τσούνη ότι τα προβλήματα που δημιουργεί η Τουρκία στο Αιγαίο δεν έχουν καμία σχέση με το …μεσανατολικό. Αλλά την ίδια στιγμή, και ο ίδιος γνωρίζει, ότι κάθε πρόβλημα έχει τις ιδιαιτερότητές του. Και ένα παράδειγμα είναι αυτό:
Ενώ άλλα διεθνή ζητήματα λύνονται με ένα πάρε-δώσε, στο Αιγαίο δεν μπορεί να ισχύει αυτή η μεσοβέζικη διευθέτηση. Στην προκειμένη περίπτωση ποιος θα υποχωρήσει; Η Ελλάδα;
Δεν έχει καμία «πολυτέλεια» να το πράξει διότι πρέπει να επιτρέψει να πληγεί η εθνική κυριαρχία και ανεξαρτησία. Ενώ η Τουρκία, με αυτό τον τρόπο σκέψης, κέρδη θα έχει. Ουσιαστικά καμία εθνική απώλεια.
Ας το ξαναδούμε: Απαιτεί έδαφος από μία χώρα, το οποίο ΔΕΝ δικαιούται. Γιατί, πρέπει η Ελλάδα να δεχθεί αυτόν τον συμβιβασμό, που πρωτίστως προωθεί η Γερμανία και εσχάτως συζητά και η Αμερική. Για να μην παρεξηγηθώ… Το συζητά στη θεωρία, διότι στην πράξη πως θα πραγματοποιηθεί, πως θα υλοποιηθεί το όποιο σχέδιο;
Θα πούμε, π.χ. στους Χιώτες ή στους Σαμιώτες, ή στους ακρίτες του Καστελόριζου, ξέρετε πρέπει να φύγετε γιατί τα νησιά σας ανήκουν στην Τουρκία; Εκτός αν επιθυμείτε να παραμείνετε υπό κατοχή… Τι δεν καταλαβαίνουν όσοι πουλούν φύκια για μεταξωτές κορδέλες.
Ο ο υποψήφιος της ενωμένης τουρκικής αντιπολίτευσης Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου, έθεσε ζήτημα αποστρατιωτικοποίησης των ελληνικών νησιών, κατηγορώντας τον Ερντογάν ότι δεν έπραξε τίποτα γι’ αυτό. Και η κατηγορία είναι ξεκάθαρη για να μην τρέφουμε ψευδαισθήσεις: του λέει στην πραγματικότητα ότι είσαι τόσα χρόνια στην εξουσία και τα νησιά ανήκουν ακόμα στην Ελλάδα. Θρασύτατος…
Σίγουρα οι Τούρκοι είναι παράλογοι. Μπορούμε να τους προσάψουμε αυτό που ακριβώς είναι: εκβιαστές, εισβολείς και κατακτητές -μερικοί στην Αθήνα ξεχνούν ότι κοντεύουμε, του χρόνου, στην 50η μαύρη επέτειο της τουρκικής εισβολής.
Ο Κιλιτσντάρογλου, προσγείωσε απότομα τους αιθεροβάμονες της Αθήνας και της Λευκωσίας, οι οποίοι δεν βάζουν μυαλό. Δέχομαι ότι θα μπορούσε να ανακινεί ένα ζήτημα για το οποίο δεν έχει κανένα δίκιο, λόγω των εκλογών για να κτυπήσει τον Ταγίπ Ερντογάν μέσα στο «γήπεδό» του. Όμως, σημασία έχει, μόνο το μήνυμα του. Επαναφέρει μία απαράδεκτη και παράνομη απαίτηση για τα νησιά του Αιγαίου. Αυτό είναι το γεγονός.
Οι πολίτες της Ελλάδας και της Κύπρου δεν επιθυμούν ένα νέο πόλεμο, που θα μπορούσε να προκαλέσει μεγάλη δυστυχία.
Αλλά, από τη στιγμή που ο Ελληνισμός δέχεται ασύμμετρη απειλή δεν μπορεί παρά να προετοιμάζεται για εκείνη τη στιγμή, κατά την οποία οι Τούρκοι θα προχωρήσουν στο αδιανόητο.
Ευχόμενοι να επικρατήσει η ειρήνη για πάντα, γνωρίζουμε ότι η προετοιμασία για το αδιανόητο, στο οποίο αναφέρθηκα παραπάνω, είναι μία άμεση και μεγάλη ανάγκη.
Η Τουρκία θα είναι πάντα ο ταραξίας γείτονας της Ελλάδας και της Κύπρου, ακόμα και αν τους επιτρέψουμε, με τη θέληση μας ή όχι, την προσβολή της ελληνικής κυριαρχίας και ανεξαρτησίας.
Πηγή: Hellasjournal