Ως έκτακτη είδηση μετέδωσαν τα τουρκικά ΜΜΕ το διπλωματικό επεισόδιο με τον Έλληνα υπουργό Εξωτερικών στη Λιβύη, κατηγορώντας μάλιστα τον Νίκο Δένδια για «έπαρση» έναντι της Λίβυας ομολόγου του. Απο την άλλη πλευρά η αντίδραση της υπηρεσιακής κυβέρνησης της Λιβύης στο διπλωματικό επεισόδιο με τον 'ελληνα ΥΠΕΞ Νικο Δενδια ήρθε μέσω του τουρκικού πρακτορείου Ειδήσεων ΑΝΑΤΟΛΟΥ
«Διπλωματικό σκάνδαλο στη Λιβύη του Έλληνα υπουργού Δένδια: Πολύ σκληρή αντίδραση από την κυβέρνηση της Τρίπολης», τιτλοφορεί το άρθρο της η φιλοκυβερνητική Yeni Safak.
Και συνεχίζει: «Ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας “υπέγραψε” μια πολύ μεγάλη διπλωματική ντροπή στη Λιβύη. Ο Δένδιας, τον οποίο πήγε να υποδεχθεί η Λίβυα ΥΠ ΕΞ Νάιλα Μάνγκους, δεν κατέβηκε από το αεροπλάνο στην Τρίπολη και πήγε στη Βεγγάζη, την αποκαλούμενη πρωτεύουσα του πραξικοπηματία Χαφτάρ. Το υπουργείο Εξωτερικών της Λιβύης, από την άλλη, αντέδρασε στο σκάνδαλο λέγοντας: «Θα λάβουμε τα κατάλληλα διπλωματικά μέτρα, που προστατεύουν το κύρος και την κυριαρχία του λιβυκού κράτους».
Αντίστοιχα, η Haber 7 κάνει λόγο για «διπλωματική αλαζονεία από τον Έλληνα υπουργό Δένδια! Πολύ σκληρή δήλωση από τη Λιβύη». Όπως αναφέρει το μέσο, ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών πέρασε στη δήθεν πρωτεύουσα του Hafter, Βεγγάζη, αγνοώντας την υπουργό Εξωτερικών της Λιβύης, που ήρθε να τον χαιρετήσει, και χωρίς να πραγματοποιήσει συνάντηση. Τονίζει, μάλιστα, ότι πρόκειται για διπλωματική αυθάδεια.
Από την άλλη, η λαϊκιστική Milliyet αναφέρει ότι «η Αθήνα ισχυρίζεται ότι η κυβέρνηση στη Λιβύη είναι 'προσωρινή' και θέλει οι συμφωνίες που έχουν υπογραφεί με την Τουρκία να θεωρούνται 'άκυρες'. Έχοντας υπογράψει παρόμοιες συμφωνίες με την Αίγυπτο και το Ισραήλ, η Ελλάδα ακυρώθηκε με την κίνηση της Άγκυρας στη Λιβύη. Με τη συμφωνία Άγκυρας-Τρίπολης που υπογράφηκε τον Νοέμβριο του 2019, το μεσογειακό όνειρο της Ελλάδας χωρίστηκε στη μέση».