Όπου φύγει φύγει οι Τούρκοι εφοπλιστές σε άλλες χώρες

 
σσσ

Πηγή Φωτογραφίας: ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΡΧΕΙΟΥ

Ενημερώθηκε: 09/03/25 - 19:22

Ο τουρκικός ναυτιλιακός τομέας χάνει «αίμα» στον παγκόσμιο ανταγωνισμό λόγω του αυξανόμενου κόστους και των γραφειοκρατικών εμποδίων.

Η πρόσφατη μεταφορά της Ciner Shipping στην Ελλάδα σηματοδοτεί μια τάση φυγής του κλάδου από την Τουρκία, καθώς, σύμφωνα με ρεπορτάζ της οικονομικής εφημερίδας Ekonomi, θα συμπαρασύρει και άλλες εταιρείες, με τον Σύνδεσμο Τούρκων Εφοπλιστών να ζητά άμεσες νομοθετικές παρεμβάσεις, προκειμένου η χώρα να μην χάσει έδαφος στον παγκόσμιο ναυτιλιακό χάρτη.

Τη μεγαλύτερη απειλή αντιμετωπίζει ο τομέας της ναυπήγησης πλοίων ειδικού σκοπού, δηλαδή των κατά παραγγελία πλοίων από χώρες της ΕΕ, όπου η Τουρκία μέχρι πρότινος ήταν ο παγκόσμιος ηγέτης.

Η απειλή της Ινδίας στη ναυπηγο-επισκευαστική βιομηχανία

Την ίδια στιγμή, η Ινδία απειλεί τη ναυπηγο-επισκευαστική βιομηχανία της Τουρκίας, με κρατικά κίνητρα 3 δισ. δολαρίων να καθιστούν την ασιατική δύναμη ελκυστικό προορισμό για νέες επενδύσεις.

Με τη συναλλαγματική πολιτική να αυξάνει το κόστος εργασίας στην Τουρκία, το σχέδιο «αποχώρησης» των εφοπλιστών αποκτά ολοένα και περισσότερους υποστηρικτές.

Πηγή: ethnos.gr

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ