Πόσες φορές δεν έχετε βρεθεί στον δρόμο και να αγωνιάτε μην σας τελειώσει η μπαταρία; Τα powerbanks ζουν «χρυσές εποχές» καθώς όλοι ανησυχούν μην ξεμείνουν από μπαταρία στο κινητο, αλλά τώρα ερευνητές από τα πανεπιστήμια του Μίσιγκαν και του Κορνέλ στις ΗΠΑ, έρχονται να δώσουν τέλος στην ανασφάλεια.
Οι ερευνητές των δύο πανεπιστημίων φαίνεται πως κατόρθωσαν να δημιουργήσουν ένα νέο υλικό, το οποίο απαιτεί ελάχιστη ηλεκτρική ενέργεια για να λειτουργήσει, με αποτέλεσμα οι συσκευές με αυτό το υλικό στον επεξεργαστή τους να χρειάζεται να φορτίζονται μόνο κάθε τέσσερις φορές τον χρόνο.
Προς το παρόν οι επεξεργαστές είναι διαμορφωμένοι έτσι, ώστε απαιτούν συνεχή ροή ηλεκτρικής ενέργειας, σε αντίθεση με το νέο υλικό που θα χρειάζεται μονάχα μερικά κλάσματα ηλεκτρικής ενέργειας.
Έτσι, αν υιοθετηθεί το νέο υλικό που προτείνουν τα πανεπιστήμια Μίσιγκαν και Κορνέλ, μελλοντικά εκτός από το γεγονός πως θα χρειάζεται να φορτίζουμε τις συσκευές μας κάθε τρεις μήνες, μεγάλη βελτίωση αναμένεται να σημειωθεί και στη χρήση της παγκόσμιας παραγωγής ενέργειας.
Ιδιαίτερη σημασία αποκτά αυτό το γεγονός αν λάβουμε υπ όψιν πως ως το 2030 αναμένεται το 40-50% της ενέργειας θα αφιερώνεται στις ηλεκτρονικές συσκευές.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ποια μηνύματα έχουν την μεγαλύτερη επιτυχία στο Twitter
Facebook και Hollywood ετοιμάζουν σειρές με επεισόδια «έπος»!