Κόντρα στο ρεύμα, που θέλει την ελληνική κυβέρνηση και την Βρετανία να βρίσκουν σημεία επαφής αναφορικά με την υπόθεση της επιστροφής των Γλυπτών του Παρθενώνα στη χώρα μας, πάει ένα άρθρο που δημοσίευσαν οι Times του Λονδίνου.
Συγκεκριμένα, η βρετανική ιστοσελίδα μεταφέρει, επίσης, τι δήλωσε πηγή κοντά στον Βρετανό πρωθυπουργό στους Financial Times: «Είμαστε ανοιχτοί σε ό,τι συμφωνηθεί. Μπορούμε να πούμε ότι δεν υπάρχει μια ξεκάθαρη άποψη για το τι πρέπει να συμβεί».
Η μεγάλη νίκη των Εργατικών και η ανάδειξη του Κιρ Στάρμερ στην πρωθυπουργία ίσως και να αποτελεί μία πρώτης τάξεως ευκαιρία για την επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα στη χώρα μας.
Όσα είπε σε χαιρετισμό του για τα εγκαίνια της έκθεσης «Cycladic Art: The Leonard N. Stern Collection on Loan from the Hellenic Republic» του Μητροπολιτικού Μουσείου Τέχνης της Νέας Υόρκης.
Ο Σούνακ τα έκανε όλα για να αντιμετωπίσει μια σειρά εσωκομματικών προβλημάτων, σημειώνει ο Μάικλ Μπίνιον, εκτιμώντας ότι σε ένα χρόνο είναι εφικτό να υπάρξει κάποια συμφωνία για το θέμα των Γλυπτών.
Η αήθης και προσβλητική, πρωτίστως για τον ίδιο και τη χώρα του, άρνηση του Βρετανού πρωθυπουργού κ.Ρίτσι Σούνακ να συναντηθεί με τον Έλληνα ομόλογό του κ.Κυριάκο Μητσοτάκη, επικαλούμενος διπλωματικώς «αλλαγή προγράμματος του Βρετανού πρωθυπουργού της τελευταίας στιγμής», τυπικώς και επισήμως μπορεί να κρύβει την έντονη δυσφορία του για το θέμα της επιστροφής των Ελγινείων
Το μήνυμα της επιστροφής των Γλυπτών του Παρθενώνα μεταφέρουν οι 8 ποδηλάτες που έφτασαν σήμερα στο Μουσείο της Ακρόπολης, με αφετηρία το Βρετανικό Μουσείο του Λονδίνου στις 5 Αυγούστου.
Πρόεδρος της Δημοκρατίας: Η εμμονή του Βρετανικού Μουσείου να μην επιστρέψει τα Γλυπτά του Παρθενώνα ισοδυναμεί με στήριξη της πολιτισμικής τυμβωρυχίας του Έλγιν
Με μια προκλητική απάντηση από το Βρετανικό Μουσείο παίρνει τέλος η συζήτηση για τον δανεισμό των Γλυπτών του Παρθενώνα στην Ελλάδα, όπως πρότεινε ο Κυριάκος Μητσοτάκης