Ο Φρίντριχ Μερτς και το Χριστινοδημοκρατικό Κόμμα του, CDU, «ζυγίζουν» σε συνέδριο την αποτυχία να περάσουν νομοσχέδιο για τον δραστικό περιορισμό της μετανάστευσης με τη στήριξη της Ακροδεξιάς
Κάτι λιγότερο από τέσσερις εβδομάδες απομένουν για τις ομοσπονδιακές εκλογές (23 Φεβρουαρίου) στη Γερμανία, μετά την κατάρρευση του τριμερούς συνασπισμού του καγκελάριου Όλαφ Σολτς.
Οι πολιτικοί διαφωνούν για το πότε θα ζητηθεί ψήφος εμπιστοσύνης στο κοινοβούλιο, καθώς η Γερμανία ενδεχομένως να οδηγηθεί σε πρόωρες εκλογές μετά την κατάρρευση του τριμερούς συνασπισμού του Όλαφ Σολτς
Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, επί τάπητος ετέθησαν ζητήματα συντονισμού ενόψει της Συνόδου των ηγετών του ΕΛΚ και ενόψει της νέας περιόδου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.