Με «περισσότερο από το 60% των σπιτιών» να έχει καταστραφεί από τον Οκτώβριο του 2023, το 30% των αναγκών ανοικοδόμησης θα διανεμηθεί στον τομέα στέγασης
Εικόνες καταστροφής και συντρίμμια έχει αφήσει πίσω του ένας χρόνος σκληρού πολέμου στη Γάζα, έχοντας καταστρέψει την συντριπτική πλειοψηφία των σπιτιών, των σχολείων, των νοσοκομείων, των θρησκευτικών χώρων.
Ο Γερμανός καγκελάριος Όλαφ Σολτς και η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν ξεκίνησαν ήδη εκστρατεία για ένα πρόγραμμα ανοικοδόμησης, γιγαντιαίας κλίμακας, στην Ουκρανία.
«Υπόσχομαι ακούραστη προσπάθεια, μέχρι τέλους, υπέρ της ανοικοδόμησης», διαβεβαίωσε τους σεισμοπαθείς ο Ιταλός πρόεδρος της Δημοκρατίας, Σέρτζιο Ματταρέλλα