Τη χαρά της για τη μεγάλη επιτυχία του παιδιού της να ανέβει στο μεγαλύτερο σκαλοπάτι της Ευρώπης και να κατακτήσει το χρυσό μετάλλιο στο άλμα εις μήκος εκφράζειη μητέρα του πρωταθλητή Ευρώπης στο άλμα εις μήκος Μίλτου Τεντόγλου, Ιωάννα Παπαδημητρίου.
«Είμαι πολύ περήφανη για τον Μίλτο και για τα όσα έχει καταφέρει μέχρι στιγμής στη ζωή του» σημειώνει, σε συνέντευξή της στο ΑΠΕ- ΜΠΕ, και με μια σιγουριά που δεν αφήνει κανένα σημείο παρερμηνείας προσθέτει: «και τελευταίος να έβγαινε πάλι περήφανη θα ήμουν για το παιδί μου». Εκπαιδευτικός της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης η ίδια, γνωρίζει πολύ καλά ότι ένας αγώνας κρύβει εκπλήξεις και όπως αναφέρει «υπάρχει πάντα τον κίνδυνο της ανατροπής. Δεν τον αγαπάμε λιγότερο, εάν ο Μίλτος έχει κάποια αποτυχία».
Η κ. Παπαδημητρίου παρακολούθησε όλες τις προσπάθειες του Μίλτου από τις κερκίδες του αθλητικού σταδίου στο Βερολίνο και, όπως εξομολογείται, μπορεί «για κάποια στιγμή να νιώσαμε την αγωνία να μας κυριεύει, αλλά πάντα ελπίζαμε ότι θα κάνει ένα πολύ καλό άλμα. Τον έβλεπα ότι σε όλη την διάρκεια του αγώνα, ήταν πολύ ήρεμος και περίμενα ότι κάποια στιγμή θα βγει το άλμα που και αυτός επιθυμούσε».
Ο Μίλτος Τεντόγλου ασχολήθηκε τυχαία με τον στίβο λίγο πριν γίνει 15 ετών και σε πέντε χρόνια με συστηματική δουλειά και προσπάθεια κατάφερε να κατακτήσει το χρυσό μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα στίβου του Βερολίνου. Μάλιστα, κατέγραψε και μια σημαντική πρωτιά, για Έλληνα αθλητή, με την πρώτη του συμμετοχή σε τέτοια κορυφαία διοργάνωση κατάφερε να πάρει το χρυσό μετάλλιο, σε ηλικία μόλις 20 ετών.
Ο πρωταθλητής Ευρώπης μέχρι την ηλικία των 15 ετών ήταν παθιασμένος με το παρκούρ. Η μητέρα του θυμάται ότι με τους φίλους του «όργωναν» κυριολεκτικά την πλατεία και το αθλητικό στάδιο της πόλης, όπου έκαναν άλματα, δημιουργούσαν βιντεάκια και τα ανέβαζαν στη συνέχεια στο διαδίκτυο. «Είχε συνέχεια μικροτραυματισμούς και κάποια φορά έφτασε στο σημείο να κάνει μέχρι και εγχείρηση μηνίσκου» θυμάται.
Στους αγώνες παρκούρ τον είδε ο Βαγγέλης Παπανίκος, ο πρώτος προπονητής του, ο οποίος κατάλαβε ότι ο νεαρός διέθετε μεγάλη αλτικότητα. Τον κάλεσε να κάνει ορισμένα δοκιμαστικά άλματα στο σκάμμα του γηπέδου και μετά το τρίτο άλμα του ανακοίνωσε ορθά κοφτά: «μόλις γράφτηκες ως υποψήφιος άλτης του στίβου».
Ο Μίλτος, τον Οκτώβριο άρχισε να πηγαίνει σε κάποιες προπονήσεις και τον επόμενο Μάρτιο στους διασυλλογικούς αγώνες που έγιναν, κατέκτησε την πρώτη θέση στην ηλικία του, διηγείται η κ. Παπαδημητρίου. «Τότε μου είπαν για πρώτη φορά οι προπονητές του από την Γυμναστική Ένωση Γρεβενών, ότι Μίλτος διαθέτει μεγάλο ταλέντο, αλλά προσπαθούμε με το ζόρι να τον κρατήσουμε στο γήπεδο» θυμάται.
Τον πρώτο χρόνο πήγαινε για «πλάκα» στις προπονήσεις, του άρεσε ο στίβος, αλλά δεν ήθελε ταυτόχρονα και να δεσμεύεται. Είναι αθλητικός τύπος, του άρεσε πολύ το παρκούρ και γενικότερα η κίνηση. Πριν καταλήξει στο άλμα εις μήκος έκανε έπταθλο ενώ έφερε και μια διάκριση στο άλμα εις ύψος, συνεχίζει η περήφανη μητέρα τη διήγησή της στο ΑΠΕ-ΜΠΕ.
Τα τηλεφωνά δεν έχουν σταματήσει να κτυπούν, «μας παίρνουν συνέχεια για να ευχηθούν για την επιτυχία του Μίλτου, τους ευχαριστούμε όλους και πιο πολύ τον σύλλογό του την Γυμναστική Ένωση Γρεβενών» λέει η κ. Παπαδημητρίου.
Χθες το βράδυ, με απόφαση του δημάρχου Γρεβενών, Γιώργου Δασταμάνη, σε ένδειξη τιμής για τον πρωταθλητή Ευρώπης, φωταγωγήθηκε το δημαρχιακό Μέγαρο της πόλης.