Τριήμερη επίσκεψη στη Νέα Υόρκη θα πραγματοποιήσει ο υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Γεραπετρίτης – Οι επαφές του

 
σσσ

Πηγή Φωτογραφίας: ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI

Ενημερώθηκε: 21/02/25 - 10:36

Ο Υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Γεραπετρίτης, θα πραγματοποιήσει επίσκεψη στη Νέα Υόρκη στις 23 – 25 Φεβρουαρίου 2025 γνωστοποιεί σε ανακοίνωσή του το υπουργείο.

Όπως επισημαίνεται, στο πλαίσιο της θητείας της Ελλάδας ως μέλους του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ για τη διετία 2025-2026, τη Δευτέρα 24 Φεβρουαρίου, ο Υπουργός Εξωτερικών θα συμμετάσχει, στις 10:00 π.μ., σε συνεδρίαση της Γενικής Συνέλευσης και, στις 3:00 μ.μ., σε συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ για την Ουκρανία.

Κατόπιν, ο κ. Γεραπετρίτης θα συναντηθεί, στις 12:30 μ.μ., με τον Γενικό Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών, Antonio Guterres.

Στις 6:30 μ.μ., ο Υπουργός Εξωτερικών θα κηρύξει επισήμως, σε ειδική εκδήλωση στον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών, την έναρξη της θητείας της Ελλάδας στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ.

Την Τρίτη 25 Φεβρουαρίου, ο κ. Γεραπετρίτης θα λάβει μέρος, στις 10:00 π.μ., σε συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας για τη Μέση Ανατολή.

Κατά την παραμονή του στη Νέα Υόρκη, ο κ. Γεραπετρίτης θα συναντηθεί με εκπροσώπους της Ομογένειας.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ