Η διαφωνία στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ με την πώληση του ΟΛΠ στην Cosco και με το ρόλο του ΤΑΙΠΕΔ, συνεχίζεται και διατυπώνεται δημόσια, ακόμα και από τον υπουργό Ναυτιλίας, Θοδωρή Δρίτσα, ο οποίος δήλωσε ότι «δεν τέλειωσε η διαδικασία για την πώληση του ΟΛΠ» και χαρακτήρισε κράτος εν κράτει το ΤΑΙΠΕΔ.
«Θα ήθελα μια άλλη προοπτική για το λιμάνι ... δεν ήταν η προγραμματική μας επιλογή», δήλωσε ο υπουργός Ναυτιλίας εκτιμώντας ότι ο Πειραιάς είναι ένα λιμάνι τεράστιων δυνατοτήτων και θα έπρεπε με διαφορετικό τρόπο να οδηγηθούμε στην αξιοποίηση αυτού του τεράστιου πλούτου.
Σε συνέντευξή του, στην πρωινή εκπομπή του Mega την Κυριακή, σημείωσε ότι η πώληση των μετοχών του ΟΛΠ γίνεται για να ικανοποιηθούν οι δανειστές. «Ούτε από την Θάτσερ δεν πέτυχε το μοντέλο πώλησης μετοχών», πρόσθεσε χαρακτηριστικά.
Μάλιστα, εκτίμησε ότι « ... έχουμε μπροστά μας δρόμο μέχρι τη μεταβίβαση των μετοχών τον Ιούνιο, τη διαβούλευση για την τελική συμφωνία και την κύρωση στη Βουλή».
Ο κ. Δρίτσας ισχυρίστηκε πως καταλήξαμε, μετά τη συμφωνία του καλοκαιριού, να γίνουν οι ιδιωτικοποιήσεις που είχαν ήδη δρομολογηθεί και υποστήριξε ότι ανεξάρτητα από τις συνολικές τοποθετήσεις της κυβέρνησης, η συμφωνία για τον ΟΛΠ είναι τροποποιημένη σε σχέση με την αρχική της προηγουμενης κυβέρνησης όσο και σε σχέση με αυτή που ετοίμασε το ΤΑΙΠΕΔ. Είναι βελτιωμένη και θα βελτιωθεί κι άλλο, πρόσθεσε.
Για την επιθετική κριτική του υπουργού Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων στο ΤΑΙΠΕΔ, του οποίου ηγείται ο κ. Πιτσιόρλας, σημείωσε ότι «δεν υπαρχει το ερώτημα "με τον Σπίρτζη ή τον Πιτσιόρλα"».
Το ΤΑΙΠΕΔ λειτουργεί ως κράτος εν κράτει, είναι επινόηση των δανειστών, υπογράμμισε και τόνισε ότι οι κανόνες που λειτουργεί το Ταμείο επιβάλουν και η κοινωνία και η κυβέρνηση να το ελέγχει συνεχώς. Μάλιστα, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο παραίτησής του σε περίπτωση που το διάδοχο Ταμείο έχει ακόμη μεγαλύτερες εξουσίες.
Για το ξύλο των ΜΑΤ στους λιμενεργάτες, στην πορεία τους ενάντια στην υπογραφή της συμφωνίας για τον ΟΛΠ, ο κ. Δρίτσας καταδίκασε απερίφραστα την απαγόρευση να φτάσουν οι λιμενεργάτες στο Ζάππειο. «Ήταν λάθος που τους εμποδισαν», δήλωσε.
Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Ν. Τόσκας, καθυστέρησε να ενημερωθεί και οι αρχες λειτούργησαν αυτόνομα, ισχυρίστηκε, απαιτώντας αναζήτηση ευθυνών.
Σχετικά θέματα:
Κόντρα κυβερνητικών στελεχών με αφορμή τον ΟΛΠ
Τσίπρας: Αφετηρία προσέλκυσης επενδύσεων η ιδιωτικοποίηση του ΟΛΠ