Βούτσης: Απολύτως υπαρκτό, το δίλημμα πρόοδος ή συντήρηση σε όλα τα επίπεδα, είναι το διακύβευμα των εκλογών

 
Βούτσης: Απολύτως υπαρκτό, το δίλημμα πρόοδος ή συντήρηση σε όλα τα επίπεδα, είναι το διακύβευμα των εκλογών

Ενημερώθηκε: 29/06/19 - 14:46

Στις 7 Ιουλίου η απόφαση του κάθε πολίτη θα βαρύνει υπέρ ή κατά του πόλου της προόδου, που με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ οδήγησε τη χώρα εκτός μνημονίων και μπορεί να εγγυηθεί την υλοποίηση ενός προγράμματος με ισχυρό κοινωνικό πρόσημο, έναντι της νεοφιλελεύθερης λαίλαπας της ΝΔ, τονίζει ο πρόεδρος της Βουλής και υποψήφιος βουλευτής Α' Αθηνών με τον ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Νίκος Βούτσης σε συνέντευξη του στην «Εφημερίδα των Συντακτών».

«Το δίλημμα πρόοδος ή συντήρηση σε όλα τα επίπεδα, είναι απολύτως υπαρκτό» υπογραμμίζει ο Ν. Βούτσης απευθυνόμενος στους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ και ιδίως τους νέους που «απείχαν» στις προηγούμενες κάλπες.

Σύμφωνα με τον ΠτΒ το δίδαγμα που απορρέει από την ήττα του ΣΥΡΙΖΑ στις ευρωεκλογές είναι οι μη έγκαιρες «πολιτικές κινήσεις στο επίπεδο των πολιτικών αποφάσεων και των συμμαχιών για τη διακυβέρνηση, ώστε ο κόσμος να αντιλαμβάνεται αυτά που εμείς θεωρούμε αυτονόητα μέτρα». Ακόμα κάνει λόγο για «πρωτοφανή πόλεμο από πλευράς του αντι-ΣΥΡΙΖΑ πολιτικού-μιντιακού κατεστημένου», από «εξαιρετικά συγκεντρωμένα οικονομικά συμφέροντα στο σύνολο των media».

Ερωτηθείς για το κατά πόσο ήταν σωστή η οικονομική πολιτική με τα υπερπλεονάσματα και τα επιδόματα προς τους ασθενέστερους, ο Νίκος Βούτσης αναγνωρίζει ότι μπορεί να κάνει κανείς «αυτοκριτική για κάποια φορολογικά βάρη σε ορισμένα μεσοστρώματα», υποστηρίζοντας ότι έγιναν στο πλαίσιο ενός ρεαλιστικού σχεδίου για όλους. Ωστόσο υπογραμμίζει: «Όσοι νεοφιλελεύθεροι σήμερα ξιφουλκούν γενικώς, εναντίον της «επιδοματικής πολιτικής», προετοιμάζουν επί της ουσίας την επιβολή μέτρων, στην κατεύθυνση του ΔΝΤ».

Σχολιάζοντας την προεκλογική περίοδο, ο κ. Βούτσης επισημαίνει ότι σε μια διαμορφούμενη κοινή γνώμη ενδείκνυται η διεξαγωγή ενός και δύο ντιμπέιτ ανάμεσα σε όλους, αλλά και στους δύο υποψήφιους πρωθυπουργούς, έτσι ώστε να καταστεί αντιληπτό το προσωπικό, το πολιτικό και προγραμματικό φορτίο που εκφράζουν στη χώρα μας, αλλά και στην Ευρώπη, τόσο ο νυν πρωθυπουργός, ως εκφραστής του προοδευτικού πόλου, όσο βεβαίως και ο κ. Μητσοτάκης.

Ολοκληρώνοντας ο πρόεδρος της Βουλής και αφού αναφέρεται στη Συμφωνία των Πρεσπών κάνοντας λόγο για «χαμένο πολιτικό χρόνο λόγω της διαφωνίας Καμμένου», και για «ακραίο τακτικισμό, της ΝΔ και του ΚΙΝΑΛΛ», αναφορικά με «τη σύμπλευσή τους με ό,τι ακροδεξιό, συντηρητικό και οπισθοδρομικό υπήρχε στην ελληνική κοινωνία», πιστώνει στην κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ την επιτυχία, για τη διαμόρφωση με ευρύτερες προοδευτικές δυνάμεις, ενός πολιτικού τοπίου στις νέες συνθήκες, με όρους «νέας μεταπολίτευσης».