ΝΔ: Μετά τον Τατσόπουλο, Πρετεντέρης στην Ευρωβουλή, Θεοδωράκης στην Κυβέρνηση;

 
ΝΔ: Μετά τον Τατσόπουλο, Πρετεντέρης στην Ευρωβουλή, Θεοδωράκης στην Κυβέρνηση;

Ενημερώθηκε: 04/12/18 - 04:15

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι διεργασίες για την κατάρτηση της λίστας των υποψήφίων της ΝΔ για τις επικείμενες Ευρωεκλογές. Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας «Εστία», ο Κυριάκος Μητσοτάκης, σκέφτεται να αξιοποιήσει τον γνωστό δημοσιογράφο Γιάννη Πρετεντέρη στην μάχη για τις Ευρωεκλογές ως υποψήφιο του κόμματός του.

Ο ίδιος πάντως, μέχρι στιγμής, φαίνεται να αρνείται το ενδεχόμενο να εμπλακεί στην πολιτική λέγοντας σε όσους τον ρωτούν, «μην ακούτε...».

Τό άνοιγμα όμως του κ. Μητσοτάκη στην Κεντροαριστερά είναι πιθανόν να περιλαμβάνει και τον επικεφαλής του «Ποταμιού», Σταύρο Θεοδωράκη. Ο Πρόεδρος της ΝΔ σκέφτεται να τον τοποθετήσει στην κυβέρνησή του, (μαζί με την κα Διαμαντοπούλου), εφόσον βεβαια εκλεγεί πρωθυπουργός.

Από την πλευρά του ο κ. Θεοδωράκης προβληματίζεται, σύμφωνα με πληροφορίες, για το αν θα κατέβει στις επόμενες εκλογές αυτόνομα, καθώς σχεδόν όλες οι δημοσκοπήσεις τον δείχνουν κάτω από το όριο του 3%, πράγμα που τον οδηγεί στο πολιτικό περιθώριο.

Σε περίπτωση, πάντως, που ο κ. Θεοδωράκης συμπράξει με τον κ. Μητσοτάκη, τότε είναι βέβαιο, ότι δεν θα έρθει μόνος του στη ΝΔ.

Μαζί του θα είναι υποψήφιοι ο Γιώργος Αμυράς, ο Δημήτρης Τσιόδρας και ο Γιώργος Μαυρωτάς, οι οποίοι μαζί με τον Ιάσωνα Φωτήλα και την Κατερίνα Μάρκου, που είναι ήδη στη ΝΔ, θα μπορούν να κάνουν, επι της ουσίας ένα κόμμα μέσα στο κόμμα της κεντροδεξιάς παράταξης.

Άγνωστο τι θα κάνουν οι βουλευτές του «Ποταμιού», Γρηγόρης Ψαριανός και Σπύρος Λυκούδης. Αντίθετα οι συνάδελφοι τους, Σπύρος Δανέλης, όπως και ο Ευρωβουλευτής Μίλτος Κύρκος αναμένεται να πάνε με τον ΣΥΡΙΖΑ.

Βέβαια τα ανοίγματα αυτά του Κυριάκου Μητσοτάκη, στην κεντροαριστερά, σε συνδιασμό με τοποθέτηση σε καίρια πόστα στον κομματικό μηχανισμό ανθρώπων του περιβάλλοντος Σημίτη και ταυτόχρονα την παντελή στήριξη της περιόδου του Κώστα Καραμανλή, από τις επιθέσεις του συστήματος Σημίτη, προκαλεί έντονη δυσαρέσκια στον σκληρό πυρήνα της κεντροδεξιάς παράταξης.

Όπως, μάλιστα, έλεγαν παραδοσιακά στελέχη του κόμματος ναι μεν χρειάζεται το πολιτικό άνοιγμα στην κεντροαριστερά, για να έρθει η νίκη, αλλά απαραίτητη προϋπόθεση είναι ταυτόχρονα να μην χαθούν οι παραδοσιακοί ψηφοφόροι, που κρατούν, όλα αυτά τα χρόνια, την παράταξη στη θέση, που βρίσκεται σήμερα και δεν την αφήνουν να βρεθεί στη θέση, που βρίσκεται το ΠΑΣΟΚ.

Δεν είναι λίγοι, πάντως, αυτοί, που σε κατ' ιδίαν συζητήσεις λένε, ότι έχουν αρχίσει πλέον να αισθάνονται πολιτικά «ξένοι στο ίδιο τους το σπίτι».