Με ακόμα ένα προκλητικό άρθρο από συνεργάτη του Ερντογάν η Τουρκία έρχεται να ρίξει κι άλλο λάδι στη φωτιά με τον Ceyhun Ozan να λέει πως η Ελλάδα χρωστάει τη δημοκρατία της στην Τουρκία και την εισβολή της στην Κύπρο αποκαλώντας την μάλιστα και... αχάριστη!
Ο Ozan Ceyhun υπογράφει εμπρηστικό δημοσίευμα μέσα στο οποίο επιτίθεται στην Ελλάδα με αφορμή την χορήγηση ασύλου στους 8 τούρκους στρατιωτικούς. Στο δημοσίευμα του, ο Ceyhun υποστηρίζει, μεταξύ άλλων, ότι οι Ελλάδα είναι αχάριστη, καθώς οφείλει στην Τουρκία το ότι σήμερα έχει δημοκρατία.
Ο συγκεκριμένος αρθρογράφος γεννήθηκε στα Άδανα το 1960 και μετακόμισε στην Αυστρία κατά τη διάρκεια του τουρκικού πραξικοπήματος του 1980. Αργότερα πήγε στη Γερμανία όπου ενετάχθη στους Πράσινους το 1986, ενώ από το 2000 ήταν μέλος του SPD. Το 2015 ήταν υποψήφιος βουλευτής του ΑΚΡ στην Σμύρνη. Θεωρείται στενός συνεργάτης του Ερντογάν, ο οποίος αποχώρησε από την πολιτική σκηνή της Γερμανίας για να βρεθεί στο πλευρό του Ερντογάν. Έχει διατελέσει και σύμβουλος του υπουργού Ευρωπαϊκής Ένωσης της Τουρκίας.
Δείτε μερικά αποσπάσματα από το άρθρο του:
«Στις 15 Ιουλίου 2016, η δημοκρατία στην Τουρκίας έδωσε μια καλή εικόνα για το πόσο ισχυρή είναι. Η ηρωική, αβοήθητη, αντίσταση του τουρκικού λαού στα στρατεύματα των Γκιουλενιστών που επιτέθηκαν σε αμάχους με τανκς και αεροσκάφη, αποτελούν ατράνταχτη απόδειξη αυτου», αναφέρει.
«Tο έθνος μας συσπειρώθηκε και προφύλαξε τον Πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, και έτσι αποφύγαμε ένα δικτατορικό καθεστώς παρόμοιο με αυτό της Δικτατορίας των Συνταγματαρχών στην Ελλάδα πριν από μερικές δεκαετίες» γράφει ο Ceyhun.
Ο Ceyhun συνεχίζει: «Δυστυχώς, ωστόσο, μετά την απόπειρα πραξικοπήματος της 15ης Ιουλίου, ορισμένες χώρες της ΕΕ δεν έδωσαν την απαιτούμενη υποστήριξη στην Τουρκία. Αγνόησαν τα ανθρώπινα δικαιώματα και τη δημοκρατία ελπίζοντας ότι οι Γκιουλενιστές θα κερδίσουν. [....] ορισμένες χώρες της ΕΕ έχουν παραχωρήσει άσυλο στους πραξικοπηματίες Γκιουλενιστές που διέφυγαν από την Τουρκία.»
«Ανάμεσα σε όλες τις χώρες της ΕΕ, η Ελλάδα οφείλει το σημερινό δημοκρατικό καθεστώς της στην Τουρκία. Η δημοκρατία τους παραβιάστηκε από τη Χούντα των Συνταγματαρχών που εγκαθιδρύθηκε μετά από ένα αιματηρό πραξικόπημα το 1967. Αλλά τώρα έχει μετατραπεί σε ξενοδοχείο για όλους τους υποστηρικτές του Γκιουλέν. Κάποιος θα περίμενε από την Ελλάδα, η οποία υπέφερε πολύ από μια φασιστική στρατιωτική δικτατορία, να καταλάβει καλύτερα το γεγονός ότι αυτοί οι στρατιωτικοί είναι οι εχθροί της δημοκρατίας, αλλά, αντίθετα, αρνείται να τους εκδώσει στην Τουρκία και τους χορήγησε άσυλο.»
«Ωστόσο, η Ελλάδα και η Ελληνική Κύπρος οφείλουν τα δημοκρατικά τους καθεστώτα στην Τουρκία, καθώς η Τουρκία έσωσε και τις δύο χώρες από τα χέρια των φασιστών πραξικοπηματιών.» γράφει ο Τούρκος πολιτικός.
«Η Χούντα των Συνταγματαρχών υποστήριξε την πραγματοποίηση πραξικοπήματος στην Κύπρο στις 15 Ιουλίου 1974 υπό τον Νίκο Σαμψών. Ο Σαμψών πραγματοποίησε αιματηρό πραξικόπημα με την υποστήριξη του καθεστώτος της Ελλάδας και των ελληνικών στρατευμάτων στο νησί και ανακήρυξε τον εαυτό του πρόεδρο. Καθώς απειλούνταν οι ζωές των Ελληνοκυπρίων και Τουρκοκυπρίων που δεν στήριξαν τη χούντα, η Τουρκία έπρεπε να ξεκινήσει μια επιχείρηση στην Κύπρο ως εγγυητή της Κυπριακής Δημοκρατίας και πολέμησε εναντίον των φασιστών πραξικοπηματιών.»
«Το φασιστικό πραξικόπημα του Σαμψών νικήθηκε χάρη στην παρέμβαση του τουρκικού στρατού στην Κύπρο.»
«Οι Έλληνες και οι Τουρκοκύπριοι συνυπάρχουν σήμερα ειρηνικά με τα δικά τους κοινοβουλευτικά συστήματα και τις δημοκρατικές εκλογές, χάρη στην επέμβαση του τουρκικού στρατού στην Κύπρο στις 20 Ιουλίου 1974.»
«Εκτός αυτού, το καθεστώς των Συνταγματαρχών αποκαθηλώθηκε χάρη στην μάχη του τουρκικού στρατού ενάντια στους φασίστες συμμάχους τους στην Κύπρο.»
«Δυστυχώς, η Ελλάδα, η οποία καταδίκασε και τιμώρησε τους Χουντικούς, όπως τους άξιζε, υποστηρίζει και δίνει άσυλο στους Σαμψών της Τουρκίας σήμερα. Ενώ οι ένστολοι Έλληνες δολοφόνοι της Χούντας πληρώνουν για τις ενέργειές τους, οι Τούρκοι τρομοκράτες μετακινούνται ελεύθερα στην Ελλάδα.»
«Αυτή η στάση της Ελλάδας μπορεί να χαρακτηριστεί ως αχαριστία. Δεν είναι δυνατόν να καταλάβουμε πώς οι Έλληνες δημοκράτες θα μπορούσαν να παραμείνουν σιωπηλοί σε αυτό.»