Παναγής Βουρλούμης κατά του νεκρού Ανδρέα Βγενόπουλου: Ήταν ένας πειρατής (ΒΙΝΤΕΟ)

 
Παναγής Βουρλούμης κατά του νεκρού Ανδρέα Βγενόπουλου: Ήταν ένας πειρατής

Ενημερώθηκε: 13/12/18 - 00:48

Ως «πειρατή» χαρακτήρισε τον αποθανόντα Ανδρέα Βγενόπουλο ο πρώην CEO και Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Οργανισμού Τηλεπικοινωνιών Ελλάδος (ΟΤΕ) Παναγής Βουρλούμης.

Μιλώντας στην εκπομπή «Όλα στο φως» του Ράδιο Πρώτο ο άνθρωπος του οποίου το όνομα είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με την ιδιωτικοποίηση του ΟΤΕ, αναφέρθηκε στη γνωριμία του με τον τότε ισχυρό άντρα της Marfin Investment Group (MIG) αλλά και τις πολύ επιθετικές ενέργειες που έκανε ο δεύτερος προκειμένου να αποκτήσει τον έλεγχο του Οργανισμού Τηλεπικοινωνιών, ερχόμενος σε σύγκρουση ακόμα και με την ίδια την τότε κυβέρνηση.

«Μας είχε αιφνιδιάσει»

Όπως είπε χαρακτηριστικά, ο Βγενόπουλος τότε είχε αιφνιδιάσει τόσο την διοίκηση όσο και την ελληνική κυβέρνηση, καθώς το ποσοστό των μετοχών που κατείχε η εταιρία του υπερέβαινε το 5% και σύμφωνα με το νόμο θα έπρεπε να έχει ανακοινώσει το γεγονός.

«Από τότε άρχισε μια φοβερή και πολύ δυσάρεστη περιπέτεια η οποία μας έβγαλε από το ρυθμό μας και μάς ανάγκασε να κάνουμε πράγματα τα οποία, είτε δεν είχαμε σκοπό να κάνουμε, είτε δεν είχαμε σκοπό να τα κάνουμε εκείνη την περίοδο. Επίσης, έφερε σε πολύ δύσκολη θέση την κυβέρνηση, διότι ο σκοπός του ήταν να αποκτήσει τον έλεγχο του ΟΤΕ. Δεν το έκρυβε καθόλου και παραλίγο να το καταφέρει», ανέφερε.

Ο «φωτογραφικός» νόμος Καραμανλή

Σύμφωνα με τον κ. Βουρλούμη, η εταιρία του Ανδρέα Βγενόπουλου είχε φτάσει στο σημείο να κατέχει το 19,5% των μετοχών του ΟΤΕ, όταν η κυβέρνηση του Κώστα Καραμανλή αναγκάστηκε να περάσει επειγόντως νόμο ο οποίος όριζε ότι οποιοσδήποτε ιδιώτης έχει πάνω από 19,5% του ΟΤΕ δεν μπορεί να ψηφίζει με τις μετοχές του.

Στην παρατήρηση ότι επρόκειτο ξεκάθαρα για έναν «φωτογραφικό νόμο» ο κ. Βουρλούμης συμφώνησε.

«Εγώ που είμαι κατά των φωτογραφιών γενικώς, ομολογώ ότι επικροτώ αυτό το νόμο. Όπως είχε ήδη αποδείξει και με άλλες επιχειρήσεις η πολιτεία αυτού του ανθρώπου κι όπως απέδειξε εκ των υστέρων, ήταν καταστροφή για τις επιχειρήσεις τον έλεγχο των οποίων αποκτούσε», τόνισε.

Στην ερώτηση πώς γίνεται να έχει τόσο μεγάλη επιχειρηματική δραστηριότητα όντας συνεχώς ζημιογόνος ως επιχειρηματίας, ο κ. Βουρλούμης ανέφερε ότι πρόκειται για ένα πολύ εύλογο ερώτημα που ακόμα και ίδιος δεν μπορεί να απαντήσει.

«Μην ξεχνάτε ότι η πορεία του ήταν μετεωρική, αλλά πολύ σύντομη. Αυτό κράτησε 3-4 χρόνια. Από τη στιγμή που απέκτησε ένα μεγάλο ποσό από το εξωτερικό το οποίο προφανώς τον πίεσε να ελέγξει μεγάλους οργανισμούς, δεν κράτησε πολύ. Δεν υπήρξε χρόνος να αξιολογηθεί η απόδοσή του σαν επιχειρηματίας. Αλλά οπωσδήποτε ήταν ένας πειρατής ο οποίος προσπαθούσε να αποκτήσει τον έλεγχο μεγάλων μονάδων», επισήμανε.

Ωστόσο, σημείωσε ότι για κάποιο λόγο δεν είχε στο περιβάλλον του ισχυρά στελέχη για να μπορέσει να διοικήσει αυτές τις μονάδες.

Πρόσθεσε δε ότι δεν ήταν λίγες οι φορές που οι δύο άντρες ήρθαν σε πολύ μεγάλη κόντρα, ανταλλάσσοντας πολύ βαριές κουβέντες.

«Εμείς όμως τον νικήσαμε, τον πετάξαμε», τόνισε προσθέτοντας ότι ως επικεφαλής του ΟΤΕ είχε μια σχέση αλληλοστήριξης με την τότε κυβέρνηση, δουλεύοντας μαζί.

«Η κυβέρνηση στην περίπτωση του ΟΤΕ ήταν κάθετα τοποθετημένη εναντίον του», κατέληξε.

Δείτε ολόκληρη τη συζήτηση στην οποία ο Παναγής Βουρλούμης τοποθετείται για το ζήτημα της ιδιωτικοποίησης των δημόσιων οργανισμών:

ΠΗΓΗ: economytoday.sigmalive.com