10.000 προσλήψεις ανέργων σε επιχειρήσεις με νέο πρόγραμμα επιδοτούμενης κατάρτισης

 
δδ

Ενημερώθηκε: 29/08/24 - 10:09

Σε εφαρμογή πρόκειται να τεθεί το αμέσως επόμενο διάστημα νέο πρόγραμμα επανακατάρτισης 10.000 ανέργων, οι οποίοι ανήκουν σε όλες τις κατηγορίες δικαιούχων του ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος, ήτοι μονοπρόσωπα νοικοκυριά, πολυπρόσωπα νοικοκυριά και άστεγοι με ταυτόχρονη επιδοτούμενη απασχόληση σε επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα.

Το πρόγραμμα, σύμφωνα με την υπουργική απόφαση ανέρχεται στα 150.000.000 ευρώ για το 2024 και το 2025. Το έργο περιλαμβάνει κατάρτιση και πιστοποίηση των αποκτηθεισών γνώσεων και δεξιοτήτων, η οποία ακολουθείται από πρόγραμμα 12μηνης επιχορηγούμενης από τη ΔΥΠΑ απασχόλησης για την απόκτηση επαγγελματικής εμπειρίας. Ως επιλέξιμες γεωγραφικές περιοχές ορίζονται όλες οι Περιφέρειες της Ελλάδας.

Το έργο διακρίνεται σε δύο προγράμματα ως εξής:

  1. Πρόγραμμα Συνεχιζόμενης Επαγγελματικής Κατάρτισης (ΣΕΚ): Αφορά κατάρτιση και πιστοποίηση σε τομείς υψηλής ζήτησης έως και για 10.000 άνεργους εγγεγραμμένους στο ψηφιακό μητρώο της ΔΥΠΑ, έχουν υποδειχθεί σε επιχειρήσεις από τους εργασιακούς συμβούλους της ΔΥΠΑ και έχουν προεπιλεγεί από αυτές. Η αναβάθμιση δεξιοτήτων υλοποιείται μέσω της παροχής διά ζώσης προγραμμάτων ΣΕΚ διάρκειας 80 ωρών. Την κατάρτιση των ωφελουμένων ακολουθεί πιστοποίηση των αποκτηθεισών γνώσεων και δεξιοτήτων.

  2. Πρόγραμμα Απασχόλησης: Το αντικείμενο του προγράμματος της Απασχόλησης είναι η δημιουργία 10.000 νέων θέσεων εργασίας, πλήρους απασχόλησης με την πρόσληψη των ωφελουμένων για δώδεκα μήνες, σε επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα.
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ