Την Κυριακή 2 Ιουνίου έφυγε από τη ζωή ο «πατριάρχης» και ιδρυτής του Ομίλου ΑΝΤΕΝΝΑ, σε ηλικία 75 ετών. Την Τρίτη 4 Ιουλίου συγγενείς, φίλοι και η οικογένεια του ANTENNA είπαν το ύστατο χαίρε, στον Μ. Κυριακού που άφησε πίσω του ένα ανεκτίμητης αξίας επιχειρηματικό, αθλητικό και εθνικό έργο.
Ανήσυχος και διορατικός, με πίστη στην σκληρή δουλειά και στον άνθρωπο, λάτρης του αθλητισμού και ξεπερνούσε δυσκολίες και σύνορα. Ο Μίνωας Κυριακού, μεγαλούργησε στο χώρο του ελληνικού εφοπλισμού και των μέσων ενημέρωσης, ίδρυσε δεκάδες επιχειρήσεις και ασχολήθηκε ενεργά με τη διοίκηση του Αθλητισμού έχοντας διατελέσει Πρόεδρος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής από το 2004 έως το 2009 και Πρόεδρος του Πανελληνίου Γυμναστικού Συλλόγου.
Σύσσωμος ο πολιτικός και επιχειρηματικός κόσμος τίμησε τον Μ. Κυριακού. Με δηλώσεις στην κάμερα του ΑΝΤ1, πολιτικοί και επιχειρηματίες μίλησαν για την προσφορά, το ήθος και το έργο του Προέδρου του Ομίλου ΑΝΤ1. Ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, ο πρώην Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, ο Επίτροπος της Ελλάδας στην ΕΕ Δημήτρης Αβραμόπουλος, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, η Φώφη Γεννηματά, ο Δημήτρης Κουτσούμπας, ο Σταύρος Θεοδωράκης, ο Βασίλης Λεβέντης και ο Φώτης Κουβέλης, ενώ συλλυπητήρια μηνύματα έστειλαν ο Νίκος Βούτσης, ο Πάνος Καμμένος και ο Απόστολος Τζιτζικώστας.
Και ο επιχειρηματικός κόσμος αποχαιρετά με εύσημα τον Μ. Κυριακού. Βαθιά συγκίνηση στο «αντίο» από τον φίλο του, Παναγιώτη Τσάκο. Εφοπλιστές, επικεφαλής μεγάλων Ομίλων και τραπεζών, ο Πρόεδρος του ΣΕΒ και εκπρόσωποι της αγοράς είχαν μόνο καλά λόγια για τον Πρόεδρο του Ομίλου ΑΝΤΕΝΝΑ.
Άνθρωποι που βρέθηκα δίπλα του μιλούν για τον Μίνωα Κυριακού. Άνθρωποι μπροστά και πίσω από τις κάμερες περιγράφουν τον συνεργάτη και φίλο Μ. Κυριακού. Αθλητές, μιλούν για την προσφορά του Μ. Κυριακού στον Αθλητισμό και την αγάπη του για τον Πανελλήνιο.
Ποιος ήταν ο Μίνως Κυριακού
Ήταν γόνος ναυτιλιακής οικογένειας. Δραστηριοποιήθηκε στον τομέα της ναυτιλίας από μικρή ηλικία (17 ετών) και σε ηλικία 23 ετών (το 1965) ίδρυσε την Athenian Tankers. Το 1976, ίδρυσε δύο μεγάλες εταιρείες εμπορίου πετρελαιοειδών. Από τη δεκαετία του '80 ασχολήθηκε ενεργά με τα εθνικά θέματα, ως θεμελιωτής του Ιδρύματος Αιγαίου που εξέδιδε τη γεωπολιτική Επιθεώρηση Mediterranean Quarterly, όπου αρθρογραφούσαν ηγέτες χωρών, Νομπελίστες και ξακουστοί επιστήμονες. Ο ίδιος ασχολήθηκε με τη συγγραφή βιβλίου για την κρίση στο Αιγαίο, που παραμένει ακόμη και σήμερα επίκαιρο.
Αγαπούσε το θέατρο και είχε αναπτύξει προσωπικές σχέσεις με διάσημους Έλληνες και ξένους ηθοποιούς.
Στα τέλη της δεκαετίας του '80 ο Μίνωας Κυριακού μπήκε δυναμικά στον χώρο των μέσων ενημέρωσης με την ίδρυση του ραδιοφωνικού σταθμού ANT1 FM 97,2 που γρήγορα έγινε από τους κορυφαίους ελληνικούς ενημερωτικούς σταθμούς. Το 1989, ένα έτος μετά την ίδρυση του ραδιοφωνικού σταθμού, έγινε ένας από τους θεμελιωτές της ιδιωτικής τηλεόρασης στην Ελλάδα εγκαινιάζοντας την τηλεόραση του ΑΝΤ1. Από την πρώτη στιγμή, ο Μίνωας Κυριακού έβαλε ψηλά τον πήχη στο ελληνικό τηλεοπτικό τοπίο. Η προσωπική του φιλία με τον παγκοσμίου βεληνεκούς μεγιστάνα των μέσων ενημέρωσης Ρούπερτ Μέρντοχ, έφερε τον Αυστραλό δισεκατομμυριούχο στις εγκαταστάσεις του νεότευκτου καναλιού. Αποδίδοντας ιδιαίτερη σημασία στον πρωταγωνιστικό ρόλο του ΑΝΤΕΝΝΑ στην κάλυψη των διεθνών κρίσεων, φρόντισε ώστε το κανάλι να είναι από τα πρώτα μέσα ενημέρωσης του κόσμου που μπήκαν στο Κουβέιτ στον πρώτο Πόλεμο του Κόλπου και το εμιράτο του απένειμε την ύψιστη τιμή, το χρυσό ξίφος του Κουβέιτ.
Ο ΑΝΤ-1 μεγάλωνε, αλλά ο Μίνωας Κυριακού, διατηρούσε πάντοτε στενή επαφή με τους δημοσιογράφους και τους τεχνικούς του σταθμού, που τους γνώριζε με τα μικρά τους ονόματα, και με την ανθρώπινη ζεστασιά του αποτελούσε πηγή έμπνευσης και φωτεινό φάρο μεγάλων επιτυχιών. Στο πλευρό του είχε πάντοτε τα τρία του παιδιά, τον Ξενοφώντα, την Αθηνά και τον Θοδωρή, που ακολουθούν τα βήματά του.