Βολές προς τους δανειστές στέλνει ο Αλέξης Τσίπρας στο άρθρο του στο Wall Street Journal, κάνοντας επισημαίνονται ότι η καθυστέρηση στην ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης, που οφείλεται στη σύγκρουση μεταξύ των δανειστών μπορεί να θέσει σε κίνδυνο την επιστροφή της χώρας στην ανάπτυξη.
Η Ελλάδα είναι έτοιμη να μπει και πάλι σε τροχιά ανάπτυξης αναφέρει ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στη διαδικτυακή έκδοση της Wall Street Journal και καλεί δε όλες τις πλευρές, να σταματήσουν τις τιμωρητικές προσεγγίσεις και να δώσουν στην Ελλάδα «χώρο να αναπτυχθεί».
«Η σύγκρουση μεταξύ της ΕΕ και του ΔΝΤ για το δημόσιο χρέος της Ελλάδας στερεί την οικονομία μας από πολύτιμο χρόνο, κάτι που θα καθυστερούσε την πολυαναμενόμενη επιστροφή στην ανάπτυξη» σημείωνει και προσθέτει: «Είμαστε αποφασισμένοι να τιμήσουμε τις υποχρεώσεις μας στους πιστωτές μας, παρά το πολιτικό κόστος που μπορεί να επιφέρουν.»
Και συνεχίζει:
«Κατά τα τελευταία δύο χρόνια, η Ελλάδα έχει υπεραποδώσει. Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο πρόσφατα το αναγνώρισε αυτό, αναθεωρώντας προς τα πάνω τις δικές του προβλέψεις για το πρωτογενές πλεόνασμα, στο 3,3% από 0,1% του ΑΕΠ για το 2016 και στο 1,8% από 0,7% του ΑΕΠ για το 2017.
Είμαστε τώρα έτοιμοι να δημιουργήσουμε ένα συνεκτικό σύστημα κοινωνικής προστασίας, που μπορεί να αντιμετωπίσει τη φτώχεια, τον κοινωνικό αποκλεισμό και τον κίνδυνο εγκλωβισμού σε μακροχρόνια ανεργία, τονίζει ο Έλληνας Πρωθυπουργός.
«Ο συνδυασμός μίας ισχυρής οικονομίας και ενός αποτελεσματικού κράτους πρόνοιας εγγυάται που θα περιλαμβάνει όλους και τη μείωση της αύξησης των κοινωνικών ανισοτήτων.
Η Ελλάδα επιτέλους γυρίζει σελίδα. Ωστόσο είναι ζωτικής σημασίας να προχωρήσουμε με αποφασιστικά βήματα όσον αφορά στο ελληνικό χρέος κατά τρόπο ώστε να μην υποστούν οι φορολογούμενοι της Ευρωπαϊκής Ένωσης κανένα οικονομικό κόστος- ούτε καν μία δεκάρα. Οι τελικές λύσεις που θα το κάνουν αυτό πολιτικά βιώσιμο όντως υπάρχουν.»
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Η πίστη του Γιώργου Κατρούγκαλου για διαπραγμάτευση και νέα μέτρα
Πρ.Παυλόπουλος: Ουδείς μπορεί να αμφισβητεί τη Συνθήκη της Λωζάνης χωρίς κυρώσεις
Βούτσης: Αναγκαία η διατήρηση του δημόσιου χαρακτήρα της ΔΕΗ