Θεωρείται από τις σπεσιαλιτές της νότιας Γαλλίας και είναι μια εξαιρετική νηστίσιμη επιλογή καθώς περιλαμβάνει λαχανικά εποχής που ψήνονται για ώρα στον φούρνο.
Είναι σαν το δικό μας μπριαμ, μόνο που στη χώρα του έρωτα λέγεται Ρατατούι.
Θα το δείτε και ως "Tian" αν βάλετε το αυγό, και το γάλα. Η συνταγή είναι ελεύθερη σε παραλλαγές για όσους νηστεύουν και μη...
Υλικά
3 κολοκυθάκια
1 κιλό πατάτες
4 ντομάτες
1 σκελίδα σκόρδο
1 κλωνάρι θυμάρι φρέσκο
2 αυγά
40 γραμμάρια βούτυρο
1 ποτήρι γάλα
50 γραμμάρια παρμεζάνα, τριμμένη
Αλάτι και πιπέρι
Εκτέλεση
Πλύντε και κόψτε τα λαχανικά σε ροδέλες
Ανάψτε το φούρνο στους 180 βαθμούς
Ξύστε το σκόρδο σε όλη την επιφάνεια ενός πιρέξ και αλείψτε το με βούτυρο
Σε ένα μπολ χτυπήστε τα αυγά με το γάλα, ψιλοκόψτε μέσα το σκόρδο, βάλτε λίγο θυμάρι, αλάτι και πιπέρι
Τοποθετήστε τα λαχανικά σε όμορφο σπιράλ, ρίξτε από πάνω το υγρό μείγμα (ως 3/4, να μη σκεπάζει)
Ρίξτε από πάνω λίγο βούτυρο, εδώ κι εκεί, ρίξτε την παρμεζάνα
Ψήστε για 1 ώρα -Ελέγξτε την διαδικασία. Αν καίγεται, καλύψτε το με αλουμινόχαρτο
Αφήστε το φαγητό να ξεκουραστεί για 5 λεπτά πριν σερβίρετε
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Νηστίσιμη Βαλεντσιάνικη παέγια