Αλέξανδρος Λυκουρέζος: Ποινή φυλάκισης 30 μηνών με αναστολή για οφειλές σε πρώην εργαζόμενους του γραφείου του

 
σσσ

Ενημερώθηκε: 19/03/25 - 11:17

Το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων επέβαλε ποινή φυλάκισης 30 μηνών με τριετή αναστολή στον Αλέξανδρο Λυκουρέζο, λόγω οφειλών προς τρεις πρώην εργαζομένους του γραφείου του. Η δίκη διεξαγόταν σε δεύτερο βαθμό.

Σύμφωνα με όσα αναφέρθηκαν την Τετάρτη 19 Μαρτίου στην εκπομπή « Το Πρωινό», μετά το κλείσιμο του δικηγορικού γραφείου του Αλέξανδρου Λυκουρέζου, κάποιοι εργαζόμενοι δεν έλαβαν τα επιδόματα και τα δώρα Πάσχα που δικαιούνταν. Οι εργαζόμενοι κινήθηκαν νομικά, διεκδικώντας τα δεδουλευμένα τους. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, με την πάροδο του χρόνου, ένα μέρος της οφειλής εξοφλήθηκε και το ποσό μειώθηκε σε περίπου 30 χιλιάδες ευρώ.

Ο δικηγόρος του Αλέξανδρου Λυκουρέζου, Θρασύβουλος Κονταξής, μιλώντας στην εκπομπή του ΑΝΤ1, υποστήριξε ότι αν ο εντολέας του δεν ήταν τόσο γνωστός, η υπόθεση θα είχε λήξει με πολύ μικρότερη ποινή, πιθανώς με μόλις τριών μηνών φυλάκιση. Επιπλέον, τόνισε πως ο πελάτης του είναι ιδιαίτερα στενοχωρημένος για την εξέλιξη της υπόθεσης.

Όπως είπε ο δικηγόρος του: «Σε κάποιους εργαζομένους και ένα τμήμα αυτών, ενός επιδόματος και ενός δώρου. Για τρεις εργαζόμενους. Δεν είναι αμετάκλητη η απόφαση, έχει καθαρό ποινικό μητρώο. Θα δούμε τι θα γράψει η απόφαση, γιατί έτσι και αλλιώς κατέβαλε κάθε προσπάθεια για να καλυφθούν τα μη καταβληθέντα, οπότε θα προσφύγει και στον Άρειο Πάγο».

Για την ποινή φυλάκισης είπε: «Υπήρξε μία εκτόνωση οργής, λόγω του ονόματος του κύριου Λυκουρέζου. Αν ήταν όποιος άλλος στη θέση του, νομίζω ότι θα είχε μία ποινή τριών μηνών. Είναι τόσο απλά τα πράγματα».

Για το ποσό των 100.000 ευρώ ο δικηγόρος του σημείωσε: «Αυτό δεν είναι καθόλου ακριβές. Είναι το 1/3 αυτού. Οι οφειλές αφορούν σε ένα μήνα. Στους συγκεκριμένους τρεις εργαζομένους δεν χρωστάει καν μηνιάτικο. Στην πραγματικότητα ήταν επίδομα αδείας και δώρο Πάσχα».

Κλείνοντας ανέφερε: «Υπήρχε κάποια προσπάθεια να τα βρουν εξωδικαστικά; «Όχι, διότι παρά την πρόθεση του κύριου Λυκουρέζου, οι συγκεριμένοι τρεις εργαζόμενοι δεν υπέδειξαν την ανάλογη συμβατική διάθεση. Προφανώς, εκτιμούσαν άλλα πράγματα και ήλπιζαν σε άλλα πράγματα. Παρά τη διάθεση του κύριου Λυκουρέζου, η οποία είναι και ακόμα ενεργή. Εάν έχεις δεύτερες σκέψεις ή αν σκέφτεσαι κάποια άλλα νούμερα ή οτιδήποτε άλλο πέραν της εργατικής νομοθεσίας, αντιλαμβάνεσαι ότι δεν υπάρχει έδαφος συζήτησης. Θα περιμένουμε να καθαρογραφεί η απόφαση και επειδή είναι αναιτιολόγητη, δεν θα μπορούσε να είναι αιτιολογημένη, είναι πρακτικώς αδύνατον νομικά το τελευταίο, θα ασκήσει την αναίρεση ενώπιον του Αρείου Πάγου. Παραμένει με καθαρό ποινικό μητρώο».

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ