Με όρους.... ψυχολογίας ξεκίνησε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Ανδρουλάκης, την ομιλία του στην προ ημερησίας διάταξη στη Βουλή για τα Τέμπη, σε μια προσπάθεια να εμπλουτίσει τη φαρέτρα των fake news που διακινεί συνολικά η αντιπολίτευση με αφορμή την τραγωδία.
Ο Νίκος Ανδρουλάκης καταλόγισε στον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, έλλειψη... ενσυναίσθησης, επειδή δεν παραδέχτηκε, ντε και καλά, αυτά που το ΠΑΣΟΚ διακινεί και επανέλαβε στη Βουλή, ότι δηλαδή είπε ψέματα και παραπλάνησε τον ελληνικό λαό. «Σήμερα περίμενα, μετά τη διαμαρτυρία εκατομμυρίων Ελλήνων που ζητούσαν αλήθεια και δικαιοσύνη, να έρθετε εδώ με μια στοιχειώδη ενσυναίσθηση. Περίμενα έναν πρωθυπουργό που θα ζητούσε συγγνώμη για τα ψέματα που είπε στον ελληνικό λαό, για την στρατηγική παραπλάνηση των πολιτών και την προπαγάνδα που στήθηκε πάνω στην τραγωδία. Να ζητήσει συγγνώμη για το γεγονός ότι ως άλλος πραγματογνώμονας έβγαλε ψεύτικο "πόρισμα" για την έκρηξη επιχειρώντας να καθοδηγήσει τη δικαιοσύνη», ανέφερε συγκεκριμένα ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.
Έχοντας ήδη βγάλει τα συμπεράσματά του, αυτά που προφανώς βολεύουν την στενή κομματική του σφαίρα, ο Νίκος Ανδρουλάκης ανακοίνωσε ότι θα καταθέσει πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης, με το σκεπτικό ότι πρέπει «να μπει επιτέλους τέλος στον επικίνδυνο κατήφορο». «Για αυτό θα καταθέσουμε σήμερα πρόταση δυσπιστίας για να ανασάνει το πολιτικό σύστημα που οδηγείται σε πλήρη απαξίωση» πρόσθεσε, επιβεβαιώνοντας αυτό που όλοι έχουν αντιληφθεί σε σχέση με την περισσή συμπόνοια για το πραγματικό δράμα των συγγενών των θυμάτων που επιδεικνύουν τόσο το ΠΑΣΟΚ, όσο και τα κόμματα της αντιπολίτευσης, την μικροκομματική δηλαδή εκμετάλλευση της τραγωδίας.
Ο Νίκος Ανδρουλάκης συνέχισε την επίθεση στον πρωθυπουργό, λέγοντας πως θα περίμενε να «ζητήσει συγγνώμη για την ασπίδα προστασίας που προκλητικά άπλωσε στους υπουργούς του. Να σκύψει το κεφάλι μπροστά στην κραυγή της κοινωνίας για ένα επιτέλους αποτελεσματικό και σύγχρονο κράτος, που ο ίδιος απέτυχε παταγωδώς να προσφέρει». Τόση είναι η αγωνία του Νίκου Ανδρουλάκη για το σύγχρονο κράτος που δεν είδε ούτε την ανακοίνωση του πρωθυπουργού για τη συνταγματική κατοχύρωση της αξιολόγησης στο Δημόσιο, ούτε όλες τις μεταρρυθμίσεις που έχει προχωήσει η κυβέρνηση στο πλαίσιο πράγματι μιας πορείας αλλαγής του κράτους και των αγκυλώσεών του.
Τέλος, ο Νίκος Ανδρουλάκης, ως εισαγγελικός λειτουργός και έχοντας ήδη βγάλει το πόρισμά του, είπε ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης «μας είπε ότι δεν υπήρξε μονταζιέρα για τα ηχητικά του σταθμάρχη που διέρρευσαν σε φιλικά μέσα ενημέρωσης λίγες ώρες μετά την τραγωδία. Είπατε ψέματα για τη δικογραφία ότι δεν ανακοινώθηκε στην Ολομέλεια τον Αύγουστο. Λέτε ωμά ψέματα παρουσιάζοντας ως βίντεο του Αυγούστου, το βίντεο ανακοίνωσης της πρώτης δικογραφίας του Μαΐου. Σταματήστε να αναπαράγετε τις προβοκάτσιες της ομάδας αλήθειας, εδώ είναι το κοινοβούλιο όχι η υπόγα της Πειραιώς».
Πηγή: tomanifesto.gr