Μήνυμα Μπελέρη σε Ράμα: Αν δεν γίνουν σεβαστά τα δικαιώματα των ομογενών η Αλβανία δεν μπορεί να μπει στην ΕΕ

 
φφφ

Πηγή Φωτογραφίας: ΡΑΦΑΗΛ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ / EUROKINISSI

Ενημερώθηκε: 28/10/24 - 14:53

Μηνύματα προς τον Έντι Ράμα έστειλε ο Φρέντι Μπελέρης, πριν την πρώτη συνάντηση που θα έχουν μετά την αποφυλάκισή του.

«Ο κ. Ράμα είναι κυρίαρχος στη χώρα του αλλά υπάρχει μία άλλη χώρα πιο ισχυρή που είναι η Ελλάδα η οποία με την κίνηση του Έλληνα πρωθυπουργό να με χρίσει υποψήφιο και με την εμπιστοσύνη του λαού έδειξε ότι κανείς δεν μπορεί να παίζει με τον ελληνισμό», είπε ο κ. Μπελέρης στο OPEN.

Φρέντι Μπελέρης και Έντι Ράμα αναμένεται να έχουν την πρώτη τους συνάντηση μετά την αποφυλάκιση του πρώτου, στο πλαίσιο αποστολής αντιπροσωπείας του ευρωκοινοβουλίου στα Τίρανα, για τον έλεγχο της ενταξιακής πορείας της Αλβανίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

«Ποτέ δεν περίμενα ότι εγώ εκπροσωπώντας το ευρωπαϊκό κοινοβούλιο και αυτός το αλβανικό κράτος θα συναντιόμασταν», σχολίασε ο κ. Μπελέρης.

Όσον αφορά την ελληνική μειονότητα, ξεκαθάρισε πως «έχω αποφασίσει να διεκδικήσω όλα όσα στερούνται οι ομογενείς και είναι το περιουσιακό, το δικαίωμα του αυτοπροσδιορισμού. Βασικά δικαιώματα που αν δεν γίνουν σεβαστά πιστεύω ότι η Αλβανία δεν μπορεί να γίνει μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης».

Ο Φρέντι Μπελέρης εκτιμά πως ο Έντι Ράμα σπρώχνει την Αλβανία προς την Τουρκία, κόντρα στη θέληση των Αλβανών πολιτών: «η παρέμβαση της Τουρκίας στην Αλβανία φαίνεται ξεκάθαρα καθημερινά. Είναι ανεξήγητο γιατί ο λαός δεν πιστεύω πως θέλει σχέση με τον Ερντογάν. Θέλει να μπει στην ΕΕ. Ήδη ι μισοί Αλβανοί πολίτες ζουν σε χώρες της ΕΕ. Είναι μια επιλογή του κ. Ράμα ανεξήγητη».

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ