Ισραήλ – Γαλλία: Στα άκρα η κόντρα, με φόντο τον αποκλεισμό από τη Euronaval

 
σσσ

Πηγή Φωτογραφίας: Benoit Tessier/Pool via AP

Ενημερώθηκε: 20/10/24 - 17:53

Ο Ισραηλινός υπουργός Εξωτερικών, Ισραέλ Κατς, δήλωσε σήμερα ότι έχει δώσει εντολή στο υπουργείο του να ξεκινήσει νομικές διαδικασίες κατά του Γάλλου προέδρου, Εμανουέλ Μακρόν, αφού το Παρίσι απαγόρευσε σε ισραηλινές εταιρείες να συμμετάσχουν σε επερχόμενη αμυντική έκθεση Euronaval.

Ο υπουργός Αμυνας του Ισραήλ, Γιοάβ Γκάλαντ, είχε προ ημερών χαρακτηρίσει «ντροπή» την απόφαση του προέδρου της Γαλλίας να απαγορεύσει σε ισραηλινές εταιρείες να παρουσιάσουν τα προϊόντα τους στην έκθεση ναυτικού αμυντικού εξοπλισμού Euronaval που αναμένεται να διεξαχθεί στο Παρίσι από τις 4 ως τις 7 Νοεμβρίου.

Υπενθυμίζεται ότι η γαλλική πλευρά είχε αποκλείσει τους Ισραηλινούς και από την αμυντική έκθεση Eurosatory που είχε πραγματοποιηθεί τον περασμένο Ιούνιο, προκαλώντας τότε την αντίδραση της ισραηλινής ηγεσίας.

Πλέον, το υπουργείο Εξωτερικών του Ισραήλ εμφανίζεται έτοιμο να ανεβάσει τις αντιδράσεις του σε ένα νέο επίπεδο, αναλαμβάνοντας νομική δράση ενάντια στον Γάλλο πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν, ενώ οι στρατιωτικές επιχειρήσεις των Ισραηλινών συνεχίζονται τόσο στη Γάζα όσο και στον Λίβανο.

Με πληροφορίες από Reuters, μέσω kathimerinis.gr

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ