Σκληρή κόντρα Ισραήλ-Τουρκίας για τον θάνατο του Σινουάρ: «Πάρτε πίσω τον δολοφόνο φίλο σας» — «Είστε δίκτυο δολοφονιών και γενοκτονιών»

 
Σκληρή κόντρα Ισραήλ-Τουρκίας με φόντο το θάνατο του Σινουάρ:

Ενημερώθηκε: 18/10/24 - 20:35

Νέα κόντρα ξέσπασε μεταξύ Άγκυρας και Τελ Αβίβ με αφορμή το θάνατο του ηγέτη της Χαμάς Γιαχία Σινουάρ. Την αντιπαράθεση πυροδότησε ανάρτηση του Ισραηλινού ΥΠΕΞ Ισραέλ Κατζ στην οποία απάντησε με σκληρούς χαρακτηρισμούς ο εκπρόσωπος του κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης της Τουρκίας, Ομέρ Τσελίκ.

Συγκεκριμένα, όπως μεταδίδει ο ανταποκριτής του ΣΚΑΪ στην Κωνσταντινούπολη, Μανώλης Κωστίδης τον χαρακτήρισε «Ναζί και δολοφόνο» λέγοντας παράλληλα ότι είναι «μέλος ενός δικτύου δολοφονιών».

«Ο Κατς είναι ένας αξιωματούχος  της βαρβαρότητας που υπερηφανεύεται για τον φόνο και τη γενοκτονία. Ο Κατς και άλλοι σαν αυτόν επιτίθενται στον Πρόεδρό μας, τον υπερασπιστή των ανθρώπινων αξιών, εξαιτίας των εγκλημάτων που διέπραξαν κατά της ανθρωπότητας. Γιατί είναι το όργανο ενός δικτύου δολοφονιών και γενοκτονιών που είναι εχθρός της ανθρωπότητας» δήλωσε χαρακτηριστικά ο Ομέρ Τσελίκ και πρόσθεσε: 

«Η αντίσταση στη Γάζα είναι η κορυφή της ανθρώπινης αξιοπρέπειας. Τελικά, η ανθρώπινη αξιοπρέπεια θα θριαμβεύσει έναντι της βαρβαρότητας.  Ο Κατς και άλλοι εγκληματίες θα λογοδοτήσουν οπωσδήποτε ενώπιον του νόμου που υπερασπίζεται τις ανθρώπινες αξίες» κατέληξε. 

Κατζ: «Πάρτε πίσω τον βιαστή και δολοφόνο φίλο σας Σινουάρ»

Η επίθεση που εξαπέλυσε έρχεται αφότου ο Ισραέλ Κατς έστειλε χθες στον Τούρκο πρόεδρο, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν τη φωτογραφία του νεκρού Σινουάρ μέσω Χ λέγοντας: «@Ερντογάν, πάρτε πίσω τον βιαστή και δολοφόνο φίλο σας Σινουάρ».

Ο Ερντογάν ζητάει εμπάργκο όπλων στο Ισραήλ

Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ζήτησε σήμερα από τα Ηνωμένα Έθνη να επιβάλουν εμπάργκο όπλων στο Ισραήλ, μια «αποτελεσματική λύση» για τον τερματισμό του πολέμου στη Λωρίδα της Γάζας, όπως είπε ο Τούρκος πρόεδρος.

Ο Ερντογάν έκανε τις δηλώσεις αυτές σε ανακοίνωση που εκδόθηκε μετά τη συνάντηση διάρκειας λίγων ωρών στην Κωνσταντινούπολη με τους υπουργούς Εξωτερικών της Ρωσίας, του Ιράν, της Αρμενίας και του Αζερμπαϊτζάν.

Σύμφωνα με την τουρκική ανακοίνωση, «το Ισραήλ επιδιώκει προκλήσεις για να επεκτείνει τις συγκρούσεις στην περιοχή (…). Ένα εμπάργκο όπλων στο Ισραήλ από τα Ηνωμένα Έθνη θα ήταν μια αποτελεσματική λύση για τον τερματισμό της ισραηλινής επιθετικότητας».

Υπενθυμίζεται ότι στον ίδιο τόνο, ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Χακάν Φιντάν την Τρίτη δήλωσε χαρακτηριστικά: Ο χρόνος για διπλωματία «τελείωσε», ζητώντας κινήσεις προς την επιβολή «κυρώσεων» κατά του Ισραήλ. «Δεν μας έμεινε κάτι άλλο να πούμε διπλωματικά, πολιτικά…τελειώσαμε με αυτά. Χρειαζόμαστε άλλα εργαλεία», δήλωσε ο Φιντάν σε διάσκεψη για το «μέλλον της Παλαιστίνης» που πραγματοποιήθηκε στην Άγκυρα.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ