«Σκοτωμός» στον ΣΥΡΙΖΑ: Διαγραφή Κασσελάκη ζητά η Γεροβασίλη μετά το εξώδικο — Παραίτηση της Σβίγκου ζήτησε η Τζάκρη

 
Syriza Eurokinissi

Πηγή Φωτογραφίας: ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI

Ενημερώθηκε: 08/10/24 - 15:43

Σε εξέλιξη η συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ, υπό το φως της διαρροής από την «Εφημερίδα των Συντακτών» του «Πόθεν Έσχες» του Στέφανου Κασσελάκη, καθώς και του εξώδικου που απέστειλε ο πρώην πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Η συνεδρίαση της ΠΓ ήταν προγραμματισμένη για τις 13:00, ωστόσο λόγω της ομιλίας του προέδρου της κοινοβουλευτικής ομάδας του κόμματος, Νίκου Παππά, στη συζήτηση επί του νομοσχεδίου του υπουργείου Εσωτερικών, άρχισε με καθυστέρηση.

Θέμα διαγραφής του Στέφανου Κασσελάκη έθεσε η Όλγα Γεροβασίλη, μετά το εξώδικο που έστειλε ο κ. Κασσελάκης για τη διαρροή του "πόθεν έσχες" του. Σύμφωνα με πληροφορίες, στο πλαίσιο αυτό ζητά την άμεση σύγκληση της Κεντρικής Επιτροπής. 

Παράλληλα, η Θεοδώρα Τζάκρη κατέθεσε το αίτημα Κασσελάκη για παραίτηση της γραμματέως της Κεντρικής Επιτροπής Ράνιας Σβίγκου μετά τη διαρροή του πόθεν έσχες στα ΜΜΕ.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με πηγές του περιβάλλοντος του κ. Κασσελάκη, η Θεοδώρα Τζάκρη υποστήριξε ότι η Ρ. Σβίγκου «δεν μπορεί να είναι πλέον γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ διότι στα χέρια της παραδόθηκε από την πρόεδρο της Κεντρικής Επιτροπής αμελλητί στη μορφή εκτυπωμένων αρχείων και όχι ψηφιακών το πόθεν έσχες του κ. Κασσελάκη».

«Η γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ όφειλε να διαφυλάξει τα προσωπικά δεδομένα του Στέφανου Κασσελάκη μέχρι να ανέβουν ταυτόχρονα για όλους τους υποψηφίους στον SYRIZA.GR », πρόσθεσε και ζήτησε «την άμεση παραίτησή της», τονίζοντας πως «ο γραμματέας του κόμματος δεν είναι κομματάρχης, είναι θεσμός».

Επιπρόσθετα, η κ. Τζάκρη ζήτησε να ενημερωθεί άμεσα «σε ποια αίθουσα θα γίνει το συνέδριο και ποια ημερομηνία ακριβώς», ενώ εξέφρασε την άποψη ότι «η οποιαδήποτε ύπαρξη zoom δεν επιτρέπεται αν δεν έχει διασφαλιστεί πρώτα η καρέκλα και για τον τελευταίο σύνεδρο εντός της αίθουσας», καθώς και ότι θα «επιτρέπεται μόνο για την ύπαρξη αντικειμενικού κωλύματος συντρόφων ή συντροφισσών που δεν μπορούν για οποιονδήποτε λόγο να προσέλθουν αυτοπροσώπως».

Σες αυτό το πλαίσιο, κατέθεσε «συγκεκριμένη συμβολή τροπολογιών προκειμένου το σχέδιο πολιτικής απόφασης να εναρμονίζεται με τις αποφάσεις και το κεκτημένο των συνεδρίων του 2022 και του 2023».

Ανακοίνωση για το θέμα του πόθεν έσχες Κασσελάκη θα βγάλει η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ.

Πηγές της Κουμουνδούρου σχολίαζαν ότι οι φάκελοι δεν έχουν ανοιχτεί, και πως δεν έχει γίνει καμία διαρροή.

Πηγές: skai.gr , enikos.gr

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ