Κ. Μητσοτάκης - Ομιλία στη Ρηγίλλης: Η παράταξή μας αποδεικνύεται η πιο ανθεκτική παράταξη της μεταπολίτευσης

 
Κ. Μητσοτάκης - Ομιλία στη Ρηγίλλης: Η παράταξή μας αποδεικνύεται η πιο ανθεκτική παράταξη της μεταπολίτευσης

Πηγή Φωτογραφίας: ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI

Ενημερώθηκε: 04/10/24 - 21:31

Με τον χαιρετισμό του Πρωθυπουργού, που απευθυνόταν στους υποστηρικτές του κόμματος, κορυφώθηκε η επετειακή εκδήλωση για τα 50 χρόνια της Νέας Δημοκρατίας στα ιστορικά γραφεία του κόμματος στην οδό Ρηγίλλης.

«Σε μια ευρύχωρη παράταξη κάποιες στιγμές, δεν θα συμφωνούν, προφανώς, όλοι σε όλα, όμως, θα συμφωνούν οι πολλοί σε πολλά, ειδικά στα θέματα που είναι κρίσιμα για την πατρίδα» σημείωσε χαρακτηριστικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος έκανε εκτενή αναφορά στον ιδρυτή της παράταξης, Κωνσταντίνο Καραμανλή, χαρακτηρίζοντας τον, μεταξύ άλλων, πραγματιστή και αντιλαϊκιστή.

«Χρόνια πολλά στη γαλάζια παράταξή μας» τόνισε στην αρχή της ομιλίας του Πρωθυπουργός.

«Σήμερα είμαστε όλοι το ίδιο χαρούμενοι, το ίδιο συγκινημένοι. Σήμερα είμαστε όλοι το ίδιο περήφανοι. Γιορτάζουμε τα 50 χρόνια της Νέας Δημοκρατίας μας. (σ.σ. Αυτός) ο ιστορικός χώρος που συνδέθηκε με την πορεία μας αλλά και την πορεία ολόκληρης της Ελλάδας. Σε μία συνάντηση όπως αυτή, όμως διαφορετική, ο λόγος ανήκει πρώτα σε εσάς και στο ηχηρό παρών που δίνετε», είπε μεταξύ άλλων ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

EUROKINISSI
EUROKINISSI

«Αυτή η παράταξη μπορεί να μετουσιώνει την κάθε εμπειρία της σε μια νέα αφετηρία. Γι’ αυτό και αποδεικνύεται η πιο ανθεκτική παράταξη της μεταπολίτευσης. Η επιλογή λοιπόν δεν είναι τυχαία. Εδώ γεννήθηκαν διαχρονικές αξίες μας. Αυτές που πρώτες χάραξαν τον εθνικό δρόμο τις τελευταίες δεκαετίες, την τροχιά της Ευρώπης και του δυτικού κόσμου της ελεύθερης οικονομίας, του κοινωνικού κράτους, της ανοιχτής δημοκρατίας και του κοινοβουλευτισμού».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε ακόμη: «Βλέπω γύρω μου πολλούς βετεράνους αγωνιστές. Βλέπω ώριμα στελέχη, αλλά βλέπω και νέους συμμαχητές. Αναλογίζομαι και αναλογιζόμαστε όλοι παλιούς πρωτεργάτες που δεν βρίσκονται σήμερα μαζί μας. Όμως διακρίνω και καινούργιους φίλους και συνειδητοποιώ ότι πράγματι αυτό το κόμμα έρχεται από πολύ μακριά και πηγαίνει πολύ μακριά. Είναι προορισμένο να είναι ένα με την πατρίδα, έχοντας ιερή αποστολή να οδηγεί την κοινωνία μόνο μπροστά.

Ξανά λοιπόν στη Ρηγίλλης, στις πηγές μας και στη δύναμή που αυτές αναβλύζουν. Μιλάω για τις αρχές του ιδρυτή μας. Για την ευγένεια του Γεώργιου Ράλλη, για το σφρίγος του Ευάγγελου Αβέρωφ, για την αλήθεια του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, για την ορμή του Μιλτιάδη Έβερτ, για τη συνέπεια του Κώστα Καραμανλή. Όπως μιλώ και για το αίσθημα ευθύνης του Αντώνη Σαμαρά και τη μαχητικότητα του Βαγγέλη Μεϊμαράκη.

Σήμερα σας ζητώ να τιμήσουμε όλους τους αρχηγούς μας, όλους παρόντες και απόντες.

Και δεν είναι σύμπτωση ότι η Νέα Δημοκρατία γεννήθηκε ταυτόχρονα με την επιστροφή στην ομαλότητα. Ήταν εκείνη που θεμελίωσε τη δημοκρατία στη χώρα. Ήταν εκείνη που έλυσε με ωριμότητα το πολιτειακό πρόβλημα. Ήταν εκείνη που έδωσε την ευρωπαϊκή κατεύθυνση. Ήταν η παράταξη που ταυτίστηκε με ένα εξαιρετικά προοδευτικό Σύνταγμα, με τολμηρές μεταρρυθμίσεις στην Παιδεία, αλλά και με τον αρχικό σχεδιασμό μεγάλων έργων που έμελλαν να αλλάξουν την εικόνα του τόπου.

Και πρόκειται για χαρακτηριστικά που φάνηκαν ανάγλυφα στη μεγάλη περιπέτεια της πτώχευσης και των μνημονίων, όταν μαζί με ένα πλατύ μέτωπο αντισταθήκαμε και ναι, εμείς ήμασταν η παράταξη που κράτησε την Ελλάδα στην Ευρώπη πληρώνοντας κομματικό τίμημα για να επιτελέσουμε το εθνικό μας καθήκον. Εμείς είμαστε η παράταξη που το 2019 λύτρωσε τον τόπο. Και στη συνέχεια δώσαμε ένα τέλος στο ψέμα και στην καθήλωση.

Είναι μία αναγεννητική προσπάθεια που ξεκίνησε το καλοκαίρι του 2019, διαρκεί μέχρι τις μέρες μας. Σας διαβεβαιώνω θα διαρκέσει για πολύ ακόμα».

Ο Πρωθυπουργός στη συνέχεια της ομιλίας για τα 50 χρόνια της ΝΔ, ανέφερε: «Δεν είναι σήμερα η στιγμή μεγάλων πολιτικών απολογισμών.

Δεν είναι η ώρα να θυμηθούμε πώς αμυνθήκαμε απέναντι στις μεταναστευτικές εισβολές στον Έβρο, πώς μείναμε όρθιοι στην πανδημία, πώς δημιουργήσαμε 500.000 νέες δουλειές, πώς αυξήσαμε στο μεταξύ μισθούς και συντάξεις, πώς θωρακίσαμε την εθνική μας άμυνα, πώς κάναμε γρήγορα ψηφιακό το κράτος μας.

Όλα αυτά η κοινωνία τα ξέρει. Μαζί βεβαίως με πρωτόγνωρες αλλαγές που κάποιοι έλεγαν ότι δεν γίνονται.

EUROKINISSI
EUROKINISSI

Και όμως γίνονται από αυτή την κυβέρνηση, από το 112 και την Πολιτική Προστασία μέχρι την επιστολική ψήφο, από τα μη κρατικά πανεπιστήμια, τις ψηφιακές συναλλαγές, το κτηματολόγιο, την προστασία των ευάλωτων, τη μάχη της νομιμότητας παντού στις συνοικίες, στα πανεπιστήμια, στα γήπεδα, στις παραλίες.

Μια τέτοια αναδρομή σύντομη, βοηθά κάποιον να μη βλέπει απλώς το πού θέλουμε να φτάσουμε. Βοηθάει να μας θυμίσει από πόσο πίσω ξεκινήσαμε και αντιλαμβανόμαστε έτσι το μέγεθος των δυσκολιών».

«Είμαι Πρωθυπουργός γιατί είμαι Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας», υπογράμμισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης και ακόμη επεσήλανε ότι «το πραγματικό σπίτι της Νέας Δημοκρατίας είναι η καρδιά των Νεοδημοκρατών».

«Η κυριαρχία μας στο πεδίο των αποτελεσμάτων και η βαβέλ της αντιπολίτευσης, αυτή η κρίση της αντιπολίτευσης δεν είναι ανεξάρτητη από τη δική μας τολμηρή πολιτική. Τώρα εκδηλώνεται, γιατί τώρα αποδεικνύεται ότι εμείς η Νέα Δημοκρατία στερούμε από άλλα κόμματα το πολιτικό τους οξυγόνο, σπάζοντας δόγματα και ιστορικές αγκυλώσεις. Ωστε να έρθει στο φως η γήρανση και η πολιτική ανεπάρκεια του ΣΥΡΙΖΑ» επεσήμανε ο Πρωθυπουργός.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρθηκε και στο ΠΑΣΟΚ, λέγοντας: «Οι δικές μας επιλογές έχουν δείξει ότι το ΠΑΣΟΚ μόνο εκσυχρονιστικό δεν είναι και είναι η Νέα Δημοκρατία που ακύρωσε τα θεμέλια επάνω στα οποία στέκονταν για πολλά χρόνια οι αντίπαλοί μας».

«Η Ελλάδα βρίσκεται στην πρώτη θέση της ανάπτυξης. Οι πολίτες ξέρουν ότι μόνο ο δικός μας δρόμος είναι αυτός που οδηγεί στο ξέφωτο και τα 50 χρόνια μας οδηγούν σε μία νέα συστράτευση ελπίδας και σε ένα πιο δυναμικό άνοιγμα στην κοινωνία».

«Προχωράμε ενωμένοι» σημείωσε, ολοκληρώνοντας την ομιλία του ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ