Απειλές του Ιράν: «Να φύγουν οι Αμερικανοί και Ευρωπαίοι από τη Μέση Ανατολή» -Το Ισραήλ θα αντιμετωπίσει σκληρότερες αντιδράσεις

 
σσσ

Πηγή Φωτογραφίας: ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΡΧΕΙΟΥ

Ενημερώθηκε: 02/10/24 - 15:11

Οανώτατος ηγέτης του Ιράν, Αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ, κατηγόρησε την περιφερειακή ένταση και τους πολέμους στη Μέση Ανατολή, στις «ΗΠΑ και ορισμένες ευρωπαϊκές χώρες» που «υποστηρίζονται ψευδώς ότι φέρνουν ειρήνη και ηρεμία στην περιοχή».

Κατά τη διάρκεια συνάντησης που είχε σήμερα, Τρίτη 02/10 με μια ομάδα ελίτ στην Τεχεράνη, είπε ότι πρέπει να «φύγουν» από την περιοχή ώστε οι χώρες της περιοχής να ζήσουν ειρηνικά, μεταδίδει το ιρανικό πρακτορείο ειδήσεων Mehr.

«Και οι χώρες της περιοχής μπορούν να διαχειριστούν τον εαυτό τους, να διαχειριστούν την περιοχή τους, να ζήσουν μαζί ειρηνικά, με υγεία και ευημερία», πρόσθεσε.

«Τα χτυπήματα ενάντια στο Ισραήλ θα γίνουν ισχυρότερα και πιο οδυνηρά»
Για ακόμα πιο «οδυνηρά χτυπήματα» ενάντια στο Ισραήλ υπενθυμίζεται πως έκανε λόγο χθες το βράδυ μέσα από ανάρτησή του ο Ανώτατος θρησκευτικός ηγέτης του Ιράν, Αλί Χαμενεΐ, στον απόηχο των πυραυλικών επιθέσεων που εξαπέλυσαν το βράδυ της Τρίτης στην Τελ Αβίβ.

Συγκεκριμένα, σε μήνυμά του, ο θρησκευτικός ηγέτης αναφέρει τα εξής: «Με τη βοήθεια του Θεού, τα χτυπήματα του μετώπου της εξέγερσης θα γίνουν ισχυρότερα και πιο οδυνηρά στο φθαρμένο και σάπιο σώμα του σιωνιστικού καθεστώτος».

Η ανάρτηση του:

Προειδοποίηση Πεζεσκιάν: Το Ισραήλ πρέπει να σταματήσει τα «εγκλήματα» διαφορετικά θα αντιμετωπίσει σκληρότερες αντιδράσεις

Οπρόεδρος του Ιράν Μασούντ Πεζεσκιάν δήλωσε την Τετάρτη ότι το Ισραήλ θα αντιμετωπίσει σκληρή αντίδραση εάν δεν σταματήσει «τα εγκλήματά του» όπως μεταδίδει το Reuters.

Ο Ιρανός πρόεδρος κάνει αυτή τη δήλωση μία ημέρα αφότου το Ιράν εκτόξευσε κύμα βαλλιστικών πυραύλων στο Ισραήλ, και το Ισραήλ ενέτεινε τον πόλεμο του με τη Χεζμπολάχ της Τεχεράνης στέλνοντας στρατεύματα πέρα ​​από τα σύνορα με τον Λίβανο.

Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπέντζαμιν Νετανιάχου δήλωσε ότι θα απαντήσει στο Ιράν μετά την πυραυλική επίθεση.

«Εάν το Σιωνιστικό καθεστώς (Ισραήλ) δεν σταματήσει τα εγκλήματά του, θα αντιμετωπίσει σκληρότερες αντιδράσεις», είπε ο Ιρανός Πεζεσκιάν αναχωρώντας για προγραμματισμένο ταξίδι στο Κατάρ, ανέφεραν τα κρατικά μέσα ενημέρωσης.

Ο Πεζεσκιάν δήλωσε στην κρατική τηλεόραση ότι ο πρώτος στόχος στη Ντόχα ήταν να συζητηθούν οι διμερείς δεσμοί και να υπογραφούν συμφωνίες με την κυβέρνηση του Κατάρ. Θα παραστεί επίσης σε μια σύνοδο κορυφής για το Διάλογο Συνεργασίας στην Ασία.

"Ο δεύτερος στόχος είναι να συζητήσουμε πώς οι ασιατικές χώρες μπορούν να αποτρέψουν τα ισραηλινά εγκλήματα στην περιοχή… και να αποτρέψουν τους εχθρούς από το να προκαλέσουν σάλο στη Μέση Ανατολή", ανέφερε ο Πεζεσκιάν.

Ο διοικητής του Ιράν απειλεί με «μεγαλύτερου μεγέθους» χτυπήματα στο Ισραήλ - «Θα χτυπήσουμε όλη τους την υποδομή»



Νέες απειλές κατά του Ισραήλ εξαπέλυσε σήμερα, Τετάρτη ο αρχηγός του γενικού επιτελείου των ενόπλων δυνάμεων του Ιράν, στρατηγός Μοχάμαντ Μπαγκερί, λέγοντας ότι το Σώμα των Φρουρών της Ισλαμικής Επανάστασης είναι έτοιμο να επαναλάβει την πυραυλική του επίθεση με «πολλαπλασιασμένη ένταση» εάν το Ισραήλ απαντήσει στο έδαφός του.

«Αν το σιωνιστικό καθεστώς, που έχει τρελαθεί, δεν περιοριστεί από την Αμερική και την Ευρώπη και σκοπεύει να συνεχίσει τέτοια εγκλήματα ή να κάνει οτιδήποτε κατά της κυριαρχίας ή της εδαφικής μας ακεραιότητας, η επιχείρηση [της Τρίτης] θα επαναληφθεί με πολύ μεγαλύτερο μέγεθος και θα χτυπήσουμε όλη τους την υποδομή», είπε ο Μπαγκερί.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ