Συναγερμός στη Μ. Ανατολή: Ξεκίνησε η ιρανική επίθεση - 102 πύραυλοι εκτοξεύτηκαν εναντίον του Ισραήλ - Οι πολίτες στα καταφύγια

 
δδ

Πηγή Φωτογραφίας: ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ

Ενημερώθηκε: 01/10/24 - 19:51

Το Ιράν εκτόξευσε βαλλιστικούς πυραύλους προς το Ισραήλ, ανακοίνωσε ο ισραηλινός στρατός. Σειρήνες ηχούν στο νότιο Ισραήλ και στην Ιερουσαλήμ.

Οι New York Times επικαλούμενοι τρεις Ισραηλινούς αξιωματούχους υποστηρίζουν ότι η αναμενόμενη ιρανική επίθεση θα περιλαμβάνει μη επανδρωμένα αεροσκάφη και πυραύλους, καθώς και έναν Αμερικανό αξιωματούχο που προβλέπει επίθεση βαλλιστικούς πυραύλους.

Όταν το Ιράν επιτέθηκε στο Ισραήλ τον Απρίλιο, οι βαλλιστικοί πύραυλοι υπολογιζόταν ότι θα χρειάζονταν 12 λεπτά για να φτάσουν στο Ισραήλ από το Ιράν, οι πύραυλοι κρουζ δύο ώρες και τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη περίπου εννέα ώρες.

Οι τρεις Ισραηλινοί αξιωματούχοι που επικαλούνται οι Times και μίλησαν υπό το καθεστώς της ανωνυμίας τους δήλωσαν ότι το Ιράν πιθανότατα θα στοχεύσει τρεις στρατιωτικές αεροπορικές βάσεις και «ένα αρχηγείο των μυστικών υπηρεσιών βόρεια του Τελ Αβίβ», το οποίο, όπως είπε, έχει εκκενωθεί.

Παρόλο που ο ολοκληρωτικός πόλεμος απετράπη τον Απρίλιο, οι Times επικαλούνται διπλωμάτες και εμπειρογνώμονες που λένε ότι ο πόλεμος πλήρους κλίμακας είναι πιο πιθανός τώρα, «με το Ισραήλ να αναμένεται να ανταποδώσει σκληρά μετά από οποιαδήποτε νέα ιρανική επίθεση».

Μια στρατιωτική επίθεση εναντίον του Ισραήλ θα είχε «σοβαρές επιπτώσεις» για το Ιράν, προειδοποίησε ο αξιωματούχος του Λευκού Οίκου.

«Υποστηρίζουμε ενεργά τις αμυντικές προετοιμασίες» του Ισραήλ έναντι αυτής της επίθεσης, προσέθεσε.

Το Ιράν αναμένεται να επιτεθεί Ισραήλ με βαλλιστικούς πυραύλους που μπορούν να φτάσουν σε στόχους εντός 12 λεπτών, και όχι με μη επανδρωμένα αεροσκάφη ή πυραύλους κρουζ που χρειάζονται περισσότερο χρόνο, ανέφερε στο X ένας Αμερικανός δημοσιογράφος του Axios επικαλούμενος μία δυτική πηγή που έχει γνώση του θέματος.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ