1η Στρατιά/EU-OHQ: Ημερίδα με θέμα «Έτος Πρόληψης – Προσαρμογής – Αντιμετώπισης Επιπτώσεων Κλιματικής Αλλαγής»

 
1η Στρατιά/EU-OHQ: Ημερίδα με θέμα «Έτος Πρόληψης – Προσαρμογής – Αντιμετώπισης Επιπτώσεων Κλιματικής Αλλαγής»

Ενημερώθηκε: 29/09/24 - 19:10

Του Λεωνίδα Σ. Μπλαβέρη

Ημερίδα με θέμα «Έτος Πρόληψης – Προσαρμογής – Αντιμετώπισης Επιπτώσεων Κλιματικής Αλλαγής» διοργανώθηκε και πραγματοποιήθηκε στο
Αμφιθέατρο «Αντιστρατήγου Θωμά Αδάμου», στην έδρα της 1
ης Στρατιάς/EU-OHQ, στη Λάρισα, με αφορμή την ανακήρυξη του τρέχοντος έτους 2024 από το Γενικό Επιτελείο Στρατού ως «Έτος Πρόληψης – Προσαρμογής – Αντιμετώπισης Επιπτώσεων Κλιματικής Αλλαγής», παρουσία του Διοικητή της Στρατιάς Αντιστράτηγου Δημόκριτου Κωνσταντάκου.

«Σκοπός της Ημερίδας ήταν η επιμόρφωση και ενημέρωση των συμμετεχόντων για θέματα, που σχετίζονται με τις επιπτώσεις, τις προκλήσεις και τις
λύσεις που αφορούν στην κλιματική αλλαγή με επιστημονικά δεδομένα και
εξελίξεις, τις περιβαλλοντικές και κοινωνικές επιπτώσεις, καθώς και τις
καινοτομίες και νέες τεχνολογίες» σημειώνεται από το ΓΕΣ για την ημερίδα που πραγματοποιήθηκε στην πρωτεύουσα της πολύπαθης από φυσικές καταστροφές, εξαιτίας της κλιματικής αλλαγής Θεσσαλίας.

Κατά την έναρξη της Ημερίδος, ο Διοικητής της 1ης Στρατιάς/EU-OHQ απεύθυνε χαιρετισμό, ενώ ακολούθησαν ομιλίες από τον Καθηγητή της Σχολής Θετικών Επιστημών και Τεχνολογίας του Ελληνικού Ανοιχτού Πανεπιστημίου κ. Ιωάννη Καλαβρουζιώτη, τους Επίκουρους Καθηγητές του Τμήματος Περιβάλλοντος του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας Δρ. Δημήτριο Παπαναστασίου και Δρ. Δωροθέα Κασιτεροπούλου, καθώς και από τον Αντισυνταγματάρχη (ΜΧ) Αχιλλέα Μάη, Επιτελή της ΔΜΧ της 1ης Στρατιάς/ EU-OHQ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι την Ημερίδα αυτή παρακολούθησε στρατιωτικό και πολιτικό προσωπικό του Σχηματισμού, προσωπικό των λοιπών Κλάδων των Ενόπλων Δυνάμεων και Σωμάτων Ασφαλείας, που εδρεύουν στη Λάρισα, καθώς καιτοπικές αρχές και φορείς της πόλεως.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ