Βηρυτός: Οι Ισραηλινοί βομβάρδισαν το αρχηγείο της Χεζμπολάχ στη Βηρυτό – Θρίλερ με τον Χασάν Νασράλα -Νεκρός το «Νο 2» της οργάνωσης

 
σσσ

Πηγή Φωτογραφίας: Photo by Ibrahim AMRO / AFP

Ενημερώθηκε: 27/09/24 - 20:14

Δευτερόλεπτα μετά τις εκρήξεις που περιγράφονται ως χωρίς προηγούμενο από το 2006, τα ισραηλινά δίκτυα μετέδωσαν ότι οι πυραυλικές επιθέσεις, είχαν στόχο τον επικεφαλής της Χεζμπολάχ, Χασάν Νασράλα.

Ολόκληρο οικοδομικό τετράγωνο, έξι κτίρια χτυπήθηκαν και διατρήθηκαν, αφού, όπως φαίνεται ο Νασράλα και άλλοι ηγέτες της Χεζμπολάχ βρίσκονταν σε υπόγεια.

‘Εμφαση πρέπει να δοθεί ότι το πλήγμα έγινε αμέσως μετά την ομιλία του Ισραηλινού πρωθυπουργού Βενιαμίν Νετανιάχου στον ΟΗΕ, από το βήμα της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη. Το μήνυμα Νετανιάχου είναι «ως εδώ με τη Χεζμπολάχ» και προεδοποίηση στο Ιράν ότι σε περίπτωση επίθεσης θα δεχτεί ανάλογα αντίποινα.

Η Αλεξία Καλαϊτζή, με το συνεργείο της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης βρισκόταν στην ανατολική Βηρυτό και μεταδίδει πώς οι εκρήξεις ήταν εκκωφαντικές ενώ ο καπνός από τη νότια Βηρυτό, πυκνώνει.

Από το Τελ Αβίβ ο Γιιώργος Σιδέρης επικαλείται πληροφορίες από τον IDF και μεταδίδει ότι στις πυραυλικές επιθέσεις συμμετείχαν αεροσκάφη 5ης γενιάς ενώ όλες οι κεφαλές ήταν διατρητικές με στόχο να χτυπήσουν κάτω από το έδαφος.

Ήδη πηγές της Χεζμπολάχ επιβεβαίωσαν ότι επλήγησαν έξι κτίρια. Σύμφωνα με το δίκτυο Αλ Μανάρ ο Χασάν Νασράλα είναι σώος.

Την ίδια ώρα, λιβανικές πηγές αναφέρουν ότι ο Hashim Safi al-Din, ο επικεφαλής του Εκτελεστικού Συμβουλίου της Χεζμπολάχ που θεωρείτο το νούμερο 2 στη Χεζμπολάχ πίσω από τον Χασάν Νασράλα, σκοτώθηκε στην ισραηλινή αεροπορική επιδρομή στη Βηρυτό.

Πρόκειται για τη σφοδρότερη επίθεση στα νότια προάστια της Βηρυτού, από την έναρξη της σύγκρουσης το 2006, προειδοποιεί πηγή ασφαλείας στον Λίβανο. Το φερόμενο αρχηγείο της Χεζμπολάχ βρισκόταν «σε κτίρια όπου κατοικούσαν πολίτες» στο προάστιο Νταχίγιε, προπύργιο της σιιτικής οργάνωσης, σύμφωνα με ισραηλινές πηγές.

Ο πρωθυπουργός του Λιβάνου Νατζίμπ Μικάτι κατηγόρησε το Ισραήλ για "πόλεμο γενοκτονίας" και σχολίασε, από τη Νέα Υόρκη όπου βρίσκεται για τη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ, ότι οι σημερινές επιθέσεις στα νότια προάστια της Βηρυτού δείχνουν ότι το Ισραήλ "δεν ενδιαφέρεται" για τις προσπάθειες κατάπαυσης του πυρός στην περιοχή.

Πολλά ισραηλινά τηλεοπτικά κανάλια μετέδωσαν νωρίτερα ότι στόχος της σημερινής επίθεσης στη Βηρυτό ήταν ο ηγέτης της Χεζμπολάχ. Ο ισραηλινός στρατός "επαληθεύει αν ο γενικός γραμματέας της Χεζμπολάχ ηβρισκόταν στο κτίριο στην καρδιά της Νταχίγια" (σ.σ. προάστιο στα αραβικά) μετέδωσε το κανάλι 12.

Ο ισραηλινός στρατός είπε στο Γαλλικό Πράκτορείο ότι "δεν κάνει κανένα σχόλιο για το θέμα".

Ο Νετανιάχου ενέκρινε την αεροπορική επιδρομή στο αρχηγείο της Χεζμπολάχ δια τηλεφώνου

Το γραφείο του Μπενιαμίν Νετανιάχου έδωσε στη δημοσιότητα μια φωτογραφία που, όπως λέει, δείχνει τον Ισραηλινό πρωθυπουργό να εγκρίνει την αεροπορική επιδρομή στο αρχηγείο της Χεζμπολάχ στη Βηρυτό νωρίτερα σήμερα.

Η φωτογραφία φαίνεται να δείχνει τον Νετανιάχου στο ξενοδοχείο του στη Νέα Υόρκη, μαζί με τον στρατιωτικό του γραμματέα και τον αρχηγό του επιτελείου του.

netanyahu
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ