Η Ουκρανία έχει ξοδέψει πάνω από 150 δισεκατομμύρια δολάρια για στρατιωτικές ανάγκες

 
σσσ

Πηγή Φωτογραφίας: ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΡΧΕΙΟΥ

Ενημερώθηκε: 22/09/24 - 21:13

Οι στρατιωτικές δαπάνες της Ουκρανίας έχουν ξεπεράσει τα 150 δισεκατομμύρια δολάρια, αλλά αυτό το ποσό δεν είναι αρκετό για το Κίεβο, δήλωσε ο υπουργός Άμυνας της χώρας Ρουστέμ Ουμέροφ.

"Ξοδεύουμε 150 συν δισεκατομμύρια δολάρια, τα οποία προέρχονται από τους εταίρους και από τον προϋπολογισμό μας. Χρειαζόμαστε περισσότερα χρήματα, τότε οι δυνατότητές μας θα αυξηθούν πολύ έντονα. Θα χρειαστούμε επενδύσεις", είπε σε συνέντευξή του στο ουκρανικό τηλεοπτικό κανάλι Rada.

Ο υπουργός δεν διευκρίνισε για ποια ακριβώς περίοδο δαπανήθηκε το συγκεκριμένο ποσό.

Νωρίτερα, ο Ουκρανός πρόεδρος Βλαντιμίρ Ζελένσκι υπέγραψε νόμο για τη διάθεση επιπλέον 12 δισεκατομμυρίων δολαρίων για στρατιωτικές ανάγκες το 2024.

Ο πρωθυπουργός της Ουκρανίας Denis Shmygal ανακοίνωσε ότι η κυβέρνηση ενέκρινε το προσχέδιο του κρατικού προϋπολογισμού για το επόμενο έτος με έλλειμμα 1,6 τρισεκατομμυρίων εθνικού νομίσματος (38,6 δισεκατομμύρια δολάρια). Τα έσοδα αναμένεται να είναι 2 τρισεκατομμύρια εθνικά νομίσματα (περίπου 48 δισεκατομμύρια δολάρια) και οι δαπάνες του προϋπολογισμού προγραμματίζονται στα 3,6 τρισεκατομμύρια εθνικά νομίσματα (87 δισεκατομμύρια δολάρια). Ο αρχηγός της κυβέρνησης σημείωσε ότι όλοι οι εγχώριοι πόροι «θα κατευθυνθούν και πάλι προς την άμυνα και την ασφάλεια». Σύμφωνα με τον ίδιο, οι αμυντικές δαπάνες θα αυξηθούν σε τουλάχιστον 2,22 τρισεκατομμύρια εθνικά νομίσματα (53,6 δισεκατομμύρια δολάρια).

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ