Το Ιράν καλεί τη διεθνή κοινότητα να λάβει «αποφασιστική δράση» για να σταματήσει τις ισραηλινές επιθέσεις

 
δδδ

Πηγή Φωτογραφίας: ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΡΧΕΙΟΥ

Ενημερώθηκε: 21/09/24 - 16:53

Το Ιράν καταδίκασε το Σάββατο την αεροπορική επιδρομή του Ισραήλ στα νότια προάστια της Βηρυτού που προκάλεσε το θάνατο 31 ανθρώπων και κάλεσε τη διεθνή κοινότητα να λάβει «αποφασιστική δράση» για να σταματήσει τις ισραηλινές επιθέσεις.

Σε δήλωσή του, ο εκπρόσωπος του ιρανικού υπουργείου Εξωτερικών Νάσερ Καναάνι είπε ότι τέτοιες επιθέσεις αντιπροσωπεύουν παραβίαση του διεθνούς δικαίου και της κυριαρχίας του Λιβάνου.

«Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι το σιωνιστικό καθεστώς επιχειρεί να κλιμακώσει τις εντάσεις στην περιοχή και να διευρύνει το εύρος του πολέμου και των συγκρούσεων, σε αντίθεση με τη συντριπτική πλειοψηφία των κυβερνήσεων και των εθνών που ζητούν άμεση κατάπαυση του πυρός», είπε.

Πρόσθεσε επίσης ότι οι «κακόβουλες πολιτικές» του Ισραήλ αποτελούν σαφή και σοβαρή απειλή για τη διεθνή ειρήνη και ασφάλεια.

Ο Ιρανός εκπρόσωπος προέτρεψε τη διεθνή κοινότητα να λάβει «αποφασιστικά μέτρα» για να σταματήσει τη «δολοφονική μηχανή» του Ισραήλ στην Παλαιστίνη, τον Λίβανο και τη Συρία.

Νωρίτερα, ο υπουργός Υγείας του Λιβάνου δήλωσε ότι ο αριθμός των νεκρών από την ισραηλινή αεροπορική επιδρομή της Παρασκευής στο νότιο προάστιο της Βηρυτού ανέβηκε στους 31.

Ο Firas Al-Abiad είπε ότι μεταξύ των θυμάτων ήταν επτά γυναίκες, τρία παιδιά τεσσάρων, έξι και 10 ετών και τρεις υπήκοοι Συρίας.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ