Απολογούνται στον ανακριτή τα μέλη των εγκληματικών οργανώσεων που ζημίωναν τον ΕΟΠΥΥ

 
evelpidwn

Πηγή Φωτογραφίας: EUROKINISSI (ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ)

Ενημερώθηκε: 18/09/24 - 16:09

Πολύ καλά δομημένες και στελεχωμένες εγκληματικές οργανώσεις προχωρούσαν σε ψευδείς συνταγογραφήσεις και εικονικές εκτελέσεις τους από τα φαρμακεία. Προηγήθηκε πολύμηνη έρευνα και παρακολούθηση, αστυνομικοί είχαν γίνει η σκιά τους και τα στοιχεία που συγκέντρωσαν και περιλαμβάνονται στη δικογραφία καίνε τους κατηγορούμενους που από το πρωί είναι στα δικαστήρια.

Η διαδικασία ξεκίνησε με καθυστέρηση,, καθώς παρότι έχουν οδηγηθεί λίγο πριν από τις 11 το πρωί στα δικαστήρια της πρώην Σχολής Ευελπίδων οι πρώτοι 8 από τους 16 κατηγορούμενους προκειμένου να απολογηθούν για αυτές τις δύο μεγάλες εγκληματικές οργανώσεις που εξάρθρωσε η αστυνομία, οι απολογίες ξεκίνησαν περίπου στις 2μμ.

Πρώτη απολογήθηκε μια 42χρονη γυναίκα, στην κατοχή της οποίας βρέθηκαν παράνομα φαρμακευτικά σκευάσματα.
Η ίδια φέρεται να αρνήθηκε την εμπλοκή της, λέγοντας ότι παλαιότερα είχε φαρμακαποθήκη, πλέον δεν την λειτουργεί, καθώς έχει μία δικαστική εκκρεμότητα. Τα αποθήκευε για μελλοντική επιχειρηματική χρήση, χωρίς να γνωρίζει ότι αυτά είχαν αποκτηθεί με παράνομο τρόπο.

Σήμερα απολογούνται κυρίως, μέλη της εγκληματικής οργάνωσης που φέρονται να έχουν περιφερειακό ρόλο σε αυτό το μεγάλο κύκλωμα που ζημίωνε τον ΕΟΠΥΥ.

Αύριο απολογούνται τα αρχηγικά μέλη, ανάμεσα στα οποία και τέσσερις γιατροί σε Αθήνα και επαρχία.

Συνολικά αντιμετωπίζουν βαρύτατα κακουργήματα, σωρεία κακουργηματικών πράξεων, οκτώ κακουργήματα και δύο πλημμελήματα. Αύριο, από τις οκτώ το πρωί θα απολογηθούν οι τελευταίοι 8 κατηγορούμενοι.

Πηγή: ertnews.gr

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ