Ιράκ: Τουρκικό drone στοχεύει συνάντηση του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν

 
δδδ

Πηγή Φωτογραφίας: AP Photo/Baderkhan Ahmad

Ενημερώθηκε: 17/09/24 - 11:43

Ένα μέλος του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν σκοτώθηκε και δύο τραυματίστηκαν σε επιδρομή που πραγματοποιήθηκε από τουρκικό Drone στο βόρειο Ιράκ.

Η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία στην περιοχή του Ιρακινού Κουρδιστάν ανέφερε σε ανακοίνωσή της: «Η βομβιστική επίθεση είχε στόχο μια συνάντηση μελών του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν στο στρατόπεδο Makhmour, η οποία οδήγησε στο θάνατο ενός μέλους και στον τραυματισμό δύο ατόμων, εκ των οποίων ο ένας ήταν ανώτερος αξιωματούχος του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν».

Το Reuters επικαλείται δύο πηγές ασφαλείας που ανέφεραν ότι άλλα δύο μέλη του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν σκοτώθηκαν σε συγκρούσεις με τουρκικές δυνάμεις βόρεια του Ντοχούκ, 40 χιλιόμετρα από τα σύνορα με την Τουρκία.

Η Τουρκία, οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Ευρωπαϊκή Ένωση κατατάσσουν το PKK ως τρομοκρατική ομάδα.

Η Άγκυρα ανακοίνωσε ότι χτυπήθηκε καταυλισμός Κούρδων προσφύγων που χρησιμοποιούν ως ορμητήριο μαχητές, σύμφωνα με όσα μετέδωσε το Reuters.

Οι δύο πηγές ασφαλείας ανέφεραν ότι οι συγκρούσεις σημειώθηκαν τη Δευτέρα, στην περιοχή των βουνών Gara, η οποία είναι η έδρα του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν και έχει δεχτεί τουρκικές επιθέσεις τους τελευταίους δύο μήνες.

Η Τουρκία εξαπολύει επανειλημμένες αεροπορικές επιδρομές με στόχο μαχητές του PKK στο βόρειο Ιράκ και έχει δεκάδες προηγμένες εγκαταστάσεις επιτήρησης εντός της επικράτειάς της.

Πηγή skynewsarabia, μέσω ertnews.gr

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ