Ο Νετανιάχου απείλησε να απολύσει ξανά τον Γκάλαντ – «Σημείο τριβής» ο Λίβανος

 
δδδ

Ενημερώθηκε: 16/09/24 - 10:20

Η εφημερίδα Times of Israel αποκάλυψε ότι ο πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου απείλησε για άλλη μια φορά να απολύσει τον υπουργό Άμυνας, Γιόαβ Γκάλαντ λόγω της αντίθεσής του να εξαπολύσει εκτεταμένη επίθεση στον Λίβανο.

Η εφημερίδα πρόσθεσε ότι ο Γκάλαντ πιστεύει ότι η στιγμή δεν είναι κατάλληλη για μια τέτοια επίθεση και θέλει να δώσει μια ευκαιρία σε μια διπλωματική λύση στο βορρά και μια συμφωνία κατάπαυσης του πυρός στη Γάζα.

Από την άλλη πλευρά, ισραηλινό κανάλι ανέφερε ότι ο διοικητής της Βόρειας Διοίκησης Ούρι Γκόρντιν πιέζει να εξαπολύσει επίθεση μεγάλης κλίμακας στον Λίβανο, ενώ ο Γκάλαντ και ο Αρχηγός του Επιτελείου Στρατού Χέρζι Χάλεβι εμφανίζονται πιο επιφυλακτικοί.

Τον περασμένο Αύγουστο, ο Ισραηλινός υπουργός Άμυνας επιτέθηκε στα «κουτσομπολιά» του Νετανιάχου, τονίζοντας ότι ήθελε να πραγματοποιήσει «προληπτικό χτύπημα» κατά της Χεζμπολάχ, αλλά ο Νετανιάχου στάθηκε εμπόδιο στην εφαρμογή του.

Το Ισραηλινό Channel 12 ανέφερε ότι ο Γκάλαντ επιτέθηκε στον Νετανιάχου κατά τη διάρκεια μιας κλειστής συνεδρίασης της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων και Ασφάλειας στο γραφείο του στο Τελ Αβίβ.

Η αμερικανική ιστοσελίδα «Axios» ανέφερε ότι υπήρξε μια άνευ προηγουμένου αντιπαράθεση μεταξύ Νετανιάχου και Γκάλαντ, αποκαλύπτοντας τη συνεχιζόμενη και αυξανόμενη πολιτική διαφωνία και προσωπική εχθρότητα μεταξύ τους.

Από το ξέσπασμα του πολέμου στη Λωρίδα της Γάζας στις 7 Οκτωβρίου, η Χεζμπολάχ και το Ισραήλ ανταλλάσσουν βομβαρδισμούς σε καθημερινή βάση στα σύνορα Λιβάνου-Ισραήλ.

Η Χεζμπολάχ στοχεύει κυρίως ισραηλινές στρατιωτικές τοποθεσίες, σε επιθέσεις που εξαπολύει από το νότιο Λίβανο, «υποστήριξη» της Γάζας και «υποστήριξη» της αντίστασής της.

Πηγή skynewsarabia, μέσω ertnews.gr

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ