Ιρλανδία-Ελλάδα: Για το 2 στα 2 στο Nations League

 
Ιρλανδία-Ελλάδα: Για το 2 στα 2 στο Nations League

Πηγή Φωτογραφίας: EUROKINISSI

Ενημερώθηκε: 10/09/24 - 12:37

Τις νίκες της στη νέα εποχή με επικεφαλής τον Ιβάν Γιοβάνοβιτς καλείται να διπλασιάσει σήμερα το βράδυ η Εθνική Ελλάδας.

Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα αντιμετωπίζει την Ιρλανδία στο Aviva Stadium, για τη δεύτερη αγωνιστική του Nations League (21:45, ALPHA, NovaSports Start).

Η «γαλανόλευκη» ξεκίνησε δυναμικά τις υποχρεώσεις της στη διοργάνωση, καθώς νίκησε 3-0 τη Φινλανδία στο «Γ. Καραϊσκάκης» χάρη σε δύο γκολ του Φώτη Ιωαννίδη και ένα του Κωνσταντίνου Κουλιεράκη. Μετά το νικηφόρο ξεκίνημα στην τέταρτη συμμετοχή του στο Nations League, το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα μετράει 12 νίκες, 4 ήττες και 3 ισοπαλίες, όλες χωρίς γκολ. Τα γκολ της Ελλάδας είναι 23-8, με τον Τάσο Μπακασέτα να έχει σκοράρει 5 φορές και να είναι ο πρώτος σκόρερ της Εθνικής στον θεσμό.

Πλέον η «γαλανόλευκη» στρέφει την προσοχή της στο εκτός έδρας παιχνίδι με την Ιρλανδία, η οποία στην πρώτη αγωνιστική ηττήθηκε με 2-0 από την εθνική Αγγλίας. Νοκ άουτ για τους Ιρλανδούς είναι ο Σίμους Κόουλμαν, αφού ο αμυντικός της Έβερτον αναγκάστηκε να αποχωρήσει από τον αγωνιστικό χώρο. Ο 36χρονος μπακ έχει ήδη επιστρέψει στην Αγγλία προκειμένου να αφοσιωθεί στην αποκατάστασή του, με τον Φέστι Εμποσέλε να καλείται από τον Χάιμιρ Χάλγκριμσον προκειμένου να καλύψει το κενό που άφησε ο αμυντικός της Έβερτον.

Όσον αφορά στα αγωνιστικά νέα της Εθνικής ομάδας, ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς δεν έχει να αντιμετωπίσει νέα προβλήματα, με τον Γιώργο Μασούρα να μην υπολογίζεται ούτε γι' αυτή την αναμέτρηση. Το πιθανότερο σενάριο είναι πως ο Σέρβος τεχνικός δεν θα προχωρήσει σε πολλές αλλαγές στο βασικό σχήμα σε σχέση με το πρώτο ματς.

Σχετικά με την προϊστορία, η Ελλάδα δεν έχει χάσει από την Ιρλανδία. Σε 5 αναμετρήσεις, η Ελλάδα έχει επικρατήσει 4 φορές, ενώ ένα ματς έληξε ισόπαλο. Σε 4 από τα 5 παιχνίδια μεταξύ των δύο ομάδων, η Ελλάδα κράτησε το μηδέν στην εστία της. Πιο πρόσφατα, οι δύο χώρες αναμετρήθηκαν το 2023 για τα προκριματικά του Euro 2024 και η γαλανόλευκη επικράτησε και στις δύο συναντήσεις

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ