Οι σχολικές αργίες για το 2024 - 2025

 
ωωω

Ενημερώθηκε: 08/09/24 - 17:33

Οι μαθητές απολαμβάνουν τις τελευταίες μέρες των καλοκαιρινών τους διακοπών, καθώς πλησιάζει η στιγμή για την επιστροφή στα μαθήματα.

Με την έναρξη της σχολικής χρονιάς την Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου, έρχεται και η επιστροφή στις υποχρεώσεις και τα διαγωνίσματα, ενώ οι σχολικές αργίες αποτελούν ιδανικές ευκαιρίες για χαλάρωση και ξεκούραση.

Επιστροφή στα σχολεία: Ποιες είναι οι πιο κοντινές αργίες

Με μια ματιά στο σχολικό ημερολόγιο του έτους 2024-2025, διαπιστώνεται ότι προσφέρει αρκετές ευκαιρίες για μικρές αποδράσεις, καθώς πολλές αργίες «πέφτουν» σε ημέρες που δημιουργούν τριήμερα και ακόμα και τετραήμερα διαλείμματα από τα μαθήματα.

Οι πρώτες σχολικές αργίες του 2024-2025 Η πρώτη σχολική αργία έρχεται περίπου ενάμιση μήνα μετά την έναρξη των μαθημάτων, στις 28 Οκτωβρίου, προσφέροντας στους μαθητές τετραήμερο ξεκούρασης. Η εορτή της Εθνικής Επετείου πέφτει Δευτέρα, με τις σχολικές γιορτές να πραγματοποιούνται την Παρασκευή 25 Οκτωβρίου.

Η επόμενη αργία αφορά τον εορτασμό της εξέγερσης του Πολυτεχνείου, στις 17 Νοεμβρίου, που συμπίπτει με Κυριακή. Ωστόσο, οι σχολικές γιορτές θα λάβουν χώρα την Παρασκευή 15 Νοεμβρίου, χαρίζοντας στους μαθητές ακόμα ένα τριήμερο.

Χριστουγεννιάτικες διακοπές 2025: Τα σχολεία θα κλείσουν στις 23 Δεκεμβρίου, η οποία φέτος είναι Δευτέρα, και οι μαθητές θα επιστρέψουν στα θρανία στις 8 Ιανουαρίου, μετά και την αργία των Θεοφανίων.

Η Καθαρά Δευτέρα το 2025 πέφτει στις 3 Μαρτίου, προσφέροντας άλλο ένα τριήμερο.

Ο εορτασμός της 25ης Μαρτίου πέφτει Τρίτη, με τις σχολικές εκδηλώσεις να πραγματοποιούνται τη Δευτέρα 24 Μαρτίου.

Πασχαλινές διακοπές 2025: Το Πάσχα το 2025 θα γιορταστεί στις 20 Απριλίου, και τα σχολεία θα κλείσουν την Παρασκευή 11 Απριλίου, για να ανοίξουν ξανά τη Δευτέρα 28 Απριλίου.

Η Πρωτομαγιά, που πέφτει Πέμπτη το 2025, είναι αργία για τα σχολεία, ενώ η τελευταία σχολική αργία είναι αυτή του Αγίου Πνεύματος, στις 9 Ιουνίου, που πέφτει Δευτέρα και χαρίζει ακόμα ένα τριήμερο.

Μην ξεχνάτε να λάβετε υπόψη και τις τοπικές αργίες, όπως την εορτή του Πολιούχου της περιοχής ή την τοπική εθνική επέτειο.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ